De Sutter traint opnieuw mee met Cercle

De Nijs Michael
| 6 reacties
De Sutter traint opnieuw mee met Cercle
Foto: © SC

Op 13 februari sloeg het noodlot toe voor Tom De Sutter, de jonge aanvaller van Cercle Brugge scheurde de voorste kruisbanden van zijn rechterknie en zou minstens zes maanden buiten strijd zijn. Hij blijkt intussen echter sneller fit dan verwacht.

De Sutter verscheen gisteren namelijk op de training van Cercle Brugge en dat was niet om een indivueel programma af te werken, maar De Sutter kon weldegelijk meetrainen met de groep. De 22-jarige jeugdinternational is dus ruim vijf weken vroeger dan verwacht opnieuw fit. "Toch is het nog wat met de handrem op en ook duels schuw ik nog wat", legt De Sutter uit. 

"Maar voor de rest mag ik alles meedoen. In principe moet ik de competitiestart halen, ja. Die begint ten slotte pas over vijf weken. Al zal ik dan sowieso matchritme ontberen. Ik moet wel voorzichtig blijven en niets forceren", aldus onze landgenoot. 

In theorie zou De Sutter dus nog speelklaar kunnen raken voor de Olympische Spelen, maar de kans dat hij ook daadwerkelijk het vliegtuig richting Peking neemt, lijkt uiterst klein. "Lieven Maesschalck (bij wie De Sutter revalideerde, red) zegt dat het kan, maar of het slim zou zijn, is een andere vraag. Het is wellicht beter om geen risico's te nemen. Ik wil eerst volledig in orde geraken", reageert De Sutter nuchter. Ook François De Sart, bondscoach bij de beloften, denkt niet dat de speler van Cercle Brugge uiteindelijk mee zal vertrekken naar China. "Aangezien hij uit een lange revalidatie komt, zal hij er normaal niet bij zijn", aldus De Sart.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties