Rafinha wil koste wat het kost naar de Spelen

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Rafinha wil koste wat het kost naar de Spelen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Braziliaan Rafinha is er veel aan genegen om naar de Olympische Spelen in Peking te kunnen vertrekken. Hij is niet komen opdagen voor het trainingskamp van zijn club Schalke 04 in Oostenrijk.

Schalke 04 is net als Hamburg SV van mening dat het Olympisch voetbaltoernooi niet op de officiële kalender van de FIFA staat en dat het bijgevolg ook niet verplicht is om spelers af te staan. Volgens de regels van de wereldvoetbalbond zijn clubs echter wel verplicht om de spelers onder de 23 jaar af te staan. Net als onze landgenoot Vincent Kompany is dat ook het geval voor Rafinha (22).

Andreas Müller, manager van Schalke, reageerde wat gelaten op de afwezigheid van de Braziliaan. "Rafinha is er niet, wat kan ik eraan doen? Ik kan hem moeilijk in de handboeien slaan en meenemen naar Oostenrijk", aldus Müller.

Naast Kompany en Rafinha waren er nog spelers die van hun club niet mochten afreizen naar Beijing. Barcelona wilde Lionel Messi niet afstaan, Liverpool-trainer Rafael Bénitez liet Ryan Babel verstaan dat hij ook beter in Engeland blijft en bij Werder Bremen konden ze Diego alsnog op andere gedachten brengen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties