Vermaelen wil Antwerpen 1920 achterna

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Vermaelen wil Antwerpen 1920 achterna
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Voor Thomas Vermaelen wordt de confrontatie met zijn Nederlandse collega’s een speciale wedstrijd. “Heel leuk”, blikt de Ajacied vooruit.

“Ik ken de spelers. Tegen de meeste jongens heb ik al gespeeld en de anderen zitten bij me in de ploeg. Het is leuk om tegen hen een wedstrijd te spelen.” Vorig jaar moest de verdediger de wedstrijd op het EK voor beloften met een blessure nog aan zich laten voorbijgaan. “Het wordt een goede test voor de Olympische Spelen.”
 
Na de halve finale op het EK vorig jaar word er veel verwacht in China. De kwartfinale is de ambitie. “Het wordt een lastige klus”, beseft Vermaelen. “Brazilië wordt heel moeilijk, maar we moeten genieten van die wedstrijd. En ook China en Nieuw-Zeeland zijn niet te onderschatten. China heeft alvast het voordeel dat ze voor eigen publiek spelen en dat ze zich niet moeten aanpassen aan het klimaat.”
 
1920
 
Maar Vermaelen is optimistisch. “Het team hangt goed aan elkaar en we hebben veel plezier. Als je vanuit zo’n standpunt vertrekt, kan je altijd iets meer dan anders. De laatste olympische medaille dateert van 1920? Echt waar? Dat is lang geleden. (grijnst) Tijd om daar iets aan te doen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Olympische Spelen

Nieuwste reacties