'Nog 2 of 3 spelers bijkopen'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
'Nog 2 of 3 spelers bijkopen'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roeselare staat opnieuw voor een belangrijk en moeilijk seizoen. Kan de West-Vlaamse club in haar vierde seizoen in de hoogste afdeling opnieuw de degradatie vermijden?

Jaar na jaar kijken ze op Schiervelde met angst naar de pronostieken van de Vlaamse voetbalredacties. Iedere keer weer wordt de club bij de grote kanshebbers op degradatie gerekend. Met respectievelijk twee tiende en een veertiende plaats heeft Roeselare zich goed kunnen handhaven in de Jupiler League. In het seizoen 2008-2009 hangt het zwaard van Damocles echter boven de nummers 15 tot en met 18. Ontspringen de Rodenbachjongens nogmaals de degradatiedans?
 
Met veertien nieuwe spelers heeft de club alvast een nieuw gezicht gekregen. De schipper is niet veranderd. “Ik heb een goed gevoel”, blikt trainer Dirk Geeraerd vooruit. “We hebben met Wim De Coninck snel een profiel van de nieuwe ploeg samengesteld en zijn het soms heel ver gaan zoeken. Zelfs tot in Finland.”
 
“Bij sommige nieuwe spelers (De Wilde, Van Handenhoven, …, nvdr.) rekenen we erop dat ze zich terug willen manifesteren in eerste klasse en andere jongens staan te popelen om door te breken. We evolueren in de goede richting, maar ons werk is nog niet af. We moeten nog twee of drie spelers bijhalen om gewapend te zijn voor het nieuwe seizoen. Ik wil me tijdens de winterstop niet bekommeren of er nog iemand moet bijkomen of niet.”
 
Handhaven
 
“Het is van groot belang om ons in eerste klasse te handhaven”, onderstreept voorzitter Luc Espeel nogmaals het doel van de club. “Eens je uit eerste verdwijnt, is het geen sinecure meer om terug te komen. De club heeft veel investeringen gedaan en die willen we nu ten gelde maken. Degraderen zou een zonde zijn.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties