Frankfurt, Cottbus en Schalke stoten door

Philippe Crols

Met Schalke, Eintracht Frankfurt en Energie Cottbus hebben nog drie teams zich geplaatst voor de tweede ronde van de Duitse beker. Alle drie de eersteklassers wonnen met 0-3.

Farfan scoort voor Schalke
Schalke 04 gaf vierdeklasser Homburg partij op zaterdag. Het ging wel niet vanzelf. Het eerste doelpunt voor de eersteklasser viel pas net voor rust. Jefferson Farfan, een van de nieuwelingen bij Schalke, nette de 0-1. Na de pauze verdubbelde Altintop dan vrij snel de voorsprong van de bezoekers. Kuranyi legde twintig minuten voor tijd de eindstand vast.

Frankfurt zegeviert ook met 0-3
Met Eintracht Frankfurt heeft nog een andere eersteklasser zicht geplaatst. Prullendorf keek al na twintig minuten tegen een dubbele achterstand aan. Chris en Liberopoulos waren de doelpuntenmakers van dienst. Ondanks dat de eersteklasser een hele helft met z'n tienen verder moest na de uitsluiting van Russ, kon het nog wel een derde maal scoren. Chris maakte zijn tweede van de middag.

TB Berlin kan Cottbus weinig in de weg leggen
TB Berlin heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen in de Duitse beker. Het verloor met 0-3 van Cottbus. Na een halfuur hadden Rangelov en Jelic namens de eersteklasser al de weg naar doel gevonden. Cottbus kwam nooit in de problemen en twintig minuten voor tijd nam Rangelov alle twijfels weg: 0-3.