Anderlecht: 'Herpakken is de boodschap'

Dirk Pieters
| 0 reacties
Anderlecht: 'Herpakken is de boodschap'

Na een welverdiende zomerstop beginnen de heren voetballers op 16 augustus aan het nieuwe seizoen. De kernen ondergingen vaak een serieuze metamorfose, dus stellen wij bij Voetbalkrant.com in de aanloop naar de nieuwe voetbaljaargang graag alle ploegen even voor. Welke veranderingen zijn er, en wat verwachten we komend seizoen? Beginnen doen we met promovendus Tubeke, eindigen met kampioen Standard. 


ANDERLECHT 


* AFGELOPEN SEIZOEN

Anderlecht kende een bewogen heenronde en stond bij de winterstop op een schamele achtste plaats met 22 punten, elf punten minder dan Club Brugge dat toen aan de leiding stond. De terugronde was duidelijk beter. Van de zeventien wedstrijden won paars-wit er maar liefst veertien. Uiteindelijk strandde de Brusselse club op een tweede plaats. De opgelopen averij in de heenronde bleek immers te groot te zijn om de titel alsnog binnen te rijven.

* TRANSFERNIEUWS

Heel wat beweging bij Anderlecht. Het was duidelijk dat dit het seizoen moet worden van paars-wit. Het bestuur haalde alvast heel wat versterkingen binnen. Zo kwam smaakmaker van Germinal Beerschot Hernan Losada naar het Constant Van den Stockstadion. Ook van Matias Suarez verwacht men bij de Brusselse club heel veel. Ook in de verdediging wist paars-wit zich te versterken met de Nederlander Arnold Kruiswijk en Nemanja Rnic. Overigens haalde het ook nog Gil Servaes (Dender EH) en Cheikhou Kouyaté (FC Brussels) binnen.

Bij de uitgaande transfers heel wat spelers die einde contract waren. Ahmed Hassan zocht het opnieuw dichter bij huis. Hij vertrok naar Al Ahly. Ook Luigi Pieroni ging het opnieuw proberen in Frankrijk (Valenciennes). Opmerkelijk was dat opnieuw enkele spelers richting Nederland vertrokken. Mark De Man trok naar Roda JC en Cheikh Tioté verhuisde naar Twente. Mbo Mpenza heeft ook zijn transfer beet. De aanvaller gaat het proberen bij het Griekse Larissa.

* VOORBEREIDING

Anderlecht kende een dramatische voorbereiding. De oefenwedstrijden vielen op zich nog mee, maar vanaf het echte werk begon liep het helemaal fout. Tegen de kleine ploegjes werd er gemakkelijk gescoord, maar tegen de iets betere tegenstanders liep het al heel wat minder vlot. Zo kwam het tegen Hamme niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Ook de afsluiter van het de stage in Oisterwijk viel wat tegen. Het Roemeense Otopeni liet zich niet doen en sleepte er een 1-1 gelijkspel uit. Ook het Bulgaarse Litex hield paars-wit in bedwang (1-1). Tijdens het Europese avontuur kwam de nachtmerrie uit voor Anderlecht. Tegen BATE ging paars-wit op eigen veld onderuit (1-2). In de terugwedstrijd kon het de scheve situatie niet meer rechtzetten en zo was de Europese campagne meteen ten einde. Anderlecht moest even later aan het werk tegen Standard in de Super Cup, maar ook hier liep het fout. De landskampioen haalde het met 3-1 en duwde Anderlecht nog meer in crisis.

* EEN NAAM OM TE ONTHOUDEN

Bij Anderlecht verwacht men veel van Matias Suarez. De aanvaller is een speler met heel wat potentieel. Het is duidelijk: Anderlecht verwacht doelpunten van de ‘Piraat van Cordoba’. De voornaamste troeven van Suarez zijn: razendsnel, technisch sterk en perfect tweevoetig. In de voorbereiding liet hij alvast heel wat fraaie dingen zien.

* VERWACHTINGEN

Vice-kampioen Anderlecht speelde vorig seizoen een sterke terugronde en won ook de Beker Van België. De vraag is of Anderlecht op dat elan kan doorgaan. Op Ahmed Hassan na behield de ploeg z’n smaakmakers en kreeg het met spelers als Losada en Suarez een serieuze kwaliteitsinjectie. Sporting is kandidaat voor de titel, maar dan moet het zich grondig herpakken na de blamage in Europa en de Super Cup.

PROGNOSE: 2de plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties