Favorieten starten goed aan competitie

Anthony Van der Planken
| 13 reacties
Favorieten starten goed aan competitie
Foto: © SC

De titelfavorieten zijn uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. Zowel Anderlecht als Standard wonnen hun eerste lastige verplaatsing.

Cercle Brugge - Anderlecht had de topper van de speeldag moeten worden, maar de wedstrijd kon nooit de verwachtingen inlossen. Beide ploegen speelden erg matig, het was uiteindelijk Anderlecht dat aan het langste eind trok, dankzij doelpunten van Jelle Van Damme, Jonathan Legear en Thomas Chatelle (vanop de penaltystip). Een ruime zege voor paars-wit, dat daar ongetwijfeld een hoop vertrouwen uit zal putten.

Standard stond voor de lastige verplaatsing naar Dender, waar het vorig seizoen nog 0-0 gelijkspeelde. De partij was nauwelijks afgetrapt of de bezoekers stonden al 0-1 voor. Het was Dieumerci Mbokani die het eerste doelpunt van het nieuwe seizoen scoorde. Vlak na de rust kwam Dender op gelijke hoogte via Steve Jacobs. Uiteindelijk ging Standard toch nog met de zege lopen. Opnieuw Mbokani -weliswaar vanuit buitenspel- en Toama bezorgden hun ploeg de overwinning.

Het was ook uitkijken naar nieuwkomer Tubeke. De promovendus maakte zijn debuut in eerste, maar slaagde er niet in punten te pakken tegen Moeskroen. Het werd 1-2, dankzij goals van Jaycee Akwunwanne en Gonzague Vandooren. In de slotfase scoorde Santiago nog tegen, maar meer zat er niet in.

Roeselare ontving thuis Kortrijk. Een leuke wedstrijd, die uiteindelijk eindigde op 2-2. Voor Roeselare scoorden Thompson en Dissa, voor Kortrijk Hietanen en De Ly.

Westerlo boekte een kleine overwinning tegen Charleroi. Dieter Dekelver scoorde het enige doelpunt van de avond.

Zulte Waregem - Lokeren ten slotte eindigde zoals het begonnen was: met 0-0.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties