Voetbalkrant is klaar voor de competitie!

Thomas Dubois
| 6 reacties
Voetbalkrant is klaar voor de competitie!

Vanavond start de nieuwe jaargang van de voor de gelegenheid omgedoopte Jupiler Pro League. 34 speeldagen zullen het verschil moeten maken tussen victorie en verdriet. Voetbalkrant.com is er alvast klaar voor.

Het wordt een speciaal seizoen in onze vaderlandse competitie. Een overgangsseizoen eigenlijk. Aan het einde van het seizoen moet er geschift worden en zijn er mogelijk vier zakkers, afhankelijk van de eindrondecompetitie die nog eens gespeeld zal moeten worden. Dat zal ongetwijfeld voor extra spanning en vooral nervositeit zorgen onderin. Ploegen die voordien een bijzonder rustig seizoen kenden net boven de gevarenzone zullen er nu misschien middenin zitten en dan onderscheiden de ploegen zich van elkaar. Wie kan het beste met de druk om en waar slaan ze aan het panikeren?
Bovenaan start de zoektocht naar een landskampioen. Een zoektocht die dit jaar nog rechtstreeks via de competitie zal plaatsvinden, met de nakende play-offs in het vooruitschiet.
Standard kampioen!
Wie is nu titelfavoriet? In onze prognose kon u lezen dat wij als één van de enige media het vertrouwen in Standard behouden. Een prognose die gesterkt werd toen wij met z'n allen naar de wedstrijd van Standard tegen Liverpool keken. Klasse was dat. Maar, eerlijk is eerlijk: oorspronkelijk hadden we een andere nummer één. De schabouwelijke prestaties van Anderlecht verplichtten ons als het ware om hen een stapje lager te zetten.  
Wat niet wil zeggen dat paars-wit geen kampioen kan worden. Sporting blijft een topteam met de technisch beste spelers van het land. Nu staat er nog geen team, maar vorig seizoen stond de club ook op een onverwachte plaats en uiteindelijk eindigden ze nog mooi tweede. Van de topploegen lijken de Rouches er het meest klaar voor, terwijl er achter Anderlecht en Club Brugge nog grote vraagtekens staan. We hopen en voorspellen alvast een ongezien spannende titelstrijd. Daaronder is er een heel brede subtop met AA Gent, dat wel eens voor de verrassing kan zorgen, Genk, dat beter moet doen en Cercle, dat voor het moeilijke seizoen van de bevestiging staat. Goed nieuws voor hen is dat ook het nummer vier dit seizoen Europa in mag.
Trainerskerkhof
Veel vragen voor aanvang van het seizoen, zoals wie wordt de eerste trainer die ontslagen wordt? De namen van Vanhaezebrouck en Geeraerd van respectievelijk KV Kortrijk en Roeselare worden meermaals genoemd omdat hun ploeg er zeker nog niet klaar voor is, en dat gaven ze deze week nog toe in SportWest, de sportkrant van de Krant van West-Vlaanderen. Ze staan op de eerste speeldag al tegenover elkaar en kunnen meteen een klap uitdelen. Er wordt een trainerskerkhof voorspeld, dus zullen er zeker nog meer zijn. Met enkele verrassingen?
Met Cercle - Anderlecht start de competitie meteen met een leuke topper. Zoals u gewoon bent, kunnen jullie deze wedstrijd, net zoals de vijf andere, vanavond live volgen. Dat is niet alles, bij Voetbalkrant.com willen we het beste en dus krijgt u van elke wedstrijd een verslag, zorgen we voor analyses, voorbeschouwingen en zijn er nog enkele leuke extra's zoals onze veelbesproken ‘Mediaweek’, spelers in de kijker, interviews en natuurlijk al het nieuws rond de eerste klasse clubs. Voetbalkrant staat voorbereid aan de competitie: let the games begin! (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties