Spektakel in het Stadspark

Rombaux Gunther
| 2 reacties

Heel wat spektakel in het Turnhoutse Stadspark tijdens de vierde speeldag van de Cofidis Cup. Turnhout en Péruwelz serveerden de kijkers een aangename pot voetbal voor met acht doelpunten in 120 speelminuten.

Het eerste gevaar in deze partij kwam van de bezoekers uit Péruwelz, doelman Horsten moest zich reppen om een stevige kopbal van Motte onschadelijk te maken. Turnhout was gewaarschuwd en schoot meteen wakker, Develer en Mbemba stelden op hun beurt doelman De Vlaemynck op de proef maar ook deze hield vooralsnog knap stand. Op het kwartier kon het thuispubliek een eerste keer juichen, De Schutter werd knap vrijgespeeld en kon de bal voor doel brengen waar Tom Proost de bal in één tijd op de slof nam en de bal knap in doel schoot. De bezoekers waren niet echt aangeslagen door dit doelpunt en namen de wedstrijd in handen, wat hen amper zes minuten later de gelijkmaker opleverde. Na wat geharrewar voor doel devieerde Boeckx de poging van Seynhave ongelukkig in eigen doel. Amper twee minuten later volgde een koude douche voor de Binken, Merrir bracht de bal voor doel waar Bula Nsuka de bal tegen de netten kopte. Turnhout moest even van deze opdoffer bekomen en Péruwelz nam de bovenhand in deze wedstrijd met snelle combinaties en stevige duels op het middenveld.

Net na de rust kreeg Develer de kans op de gelijkmaker, na mooi samenspel tussen Moons en Tamsin knikte hij de bal echter net over doel. Toch bleef het opletten geblazen voor de thuisploeg want ook Péruwelz versierde enkele goede mogelijkheden om de score verder op te drijven. Zo moest doelman Horsten attent reageren op een vrije trap van Merrir en moest Proost zijn doelman even later bijspringen om de bal van de lijn te werken. Twintig minuten voor tijd bracht Turnhout de bordjes opnieuw in evenwicht, een vrije trap van Janssens werd aan de tweede paal door Loyens in doel verlengd. Diezelfde Janssens zette even later een mooie solo in en speelde Noyen vrij, deze besloot echter op doelman De Vlaemynck. Met nog amper twaalf minuten op de klok liet de lokale verdediging zich in de luren leggen door de aalvlugge Manzangala, tussen drie verdedigers door trok hij richting doel en plaatste hij zijn club opnieuw op voorsprong. Turnhout probeerde in de slotfase alsnog verlengingen uit de brand te slepen en in de slotseconden kreeg het loon naar werken. Mbemba kon een hoekschop van Janssens tegen de netten werken en het publiek kon zich opmaken voor een verlengstukje van een aantrekkelijke wedstrijd.

Tijdens de beginfase van de eerste verlening liet Turnhout het meeste gevaar optekenen met schoten van Moons en de ingevallen Ven. Ook Manzangala liet zich niet onopgemerkt, hij krulde zijn schot net naast doel. Net voor affluiten van de eerste verlenging klommen de bezoekers opnieuw op voorsprong, na slecht ontzetten van Loyens deponeerde Merrir de bal netjes over doelman Horsten in doel.

Opnieuw gaf Turnhout zich nog niet gewonnen want de tweede verlenging was amper op gang gefloten of Janssens bracht de bordjes opnieuw in evenwicht na voorbereidend werk van Moons en Develer. De vermoeidheid sloeg toe bij beide clubs waardoor strafschoppen over de winnaar en verliezer moesten beslissen. Hierin toonde Turnhout zich de sterkste door zijn vijf strafschoppen feilloos om te zetten.

Doelpunten; 13' Proost 1-0, 19' Boeckx(own) 1-1, 21' Bula Nsuka 1-2, 71' Loyens 2-2, 78' Manzangala 2-3, 89' Mbemba 3-3, 103' Merrir 3-4, 106' janssens 4-4

Strafschoppen; Develer(1-0), Seynhave(1-1), Mbemba(2-1), Merrir(2-2), Noyen(3-2), Thibaut(3-3), Ven(4-3), Motte(4-4), Janssens(5-4), Manzangala(gemist)