Antwerp en Lierse moeten samen oplossing vinden

Dirk Pieters
| 147 reacties
Antwerp en Lierse moeten samen oplossing vinden

Er lijkt maar geen einde te komen aan de zaak-Utaka. Een neutrale commissie heeft gisteren geen klaarheid kunnen scheppen omtrent de situatie van Antwerp-spits Peter Utaka.

De betrokken partijen werden aangemaand om tot een onderlinge schikking te komen. In het slechtste geval moet de rechter de knoop doorhakken. Een speciaal bijeengeroepen commissie, met onder andere vertegenwoordigers van de KBVB en spelersvakbond Sporta, boog zich gisteren over de 'zaak-Utaka'.
 
"Antwerp lichtte op 31 maart een optie in het aflopende contract van Peter Utaka. Volgens de in het voetbal geldende CAO was dat nog net op tijd, maar volgens het contract van Utaka moest de optie vóór 31 maart worden gelicht. In principe staat dat contract boven de CAO. Toch konden wij Utaka niet zomaar vrij verklaren. Volgens Antwerp heeft hij aan het begin van dit seizoen nog meegetraind en loon ontvangen. In die zin zou de speler dan weer ingestemd hebben met de contractverlenging. Dat laatste was nieuw voor ons en omdat we dat niet meteen konden natrekken, hebben we ons onbevoegd verklaard."

Als er tegen begin volgende week nog geen oplossing is, zou het wel eens tot een rechtszaak kunnen komen. Normaal moet dan eerst de kortgedingrechter een voorlopige uitspraak doen en in een latere fase moet de arbeidsrechter voor een uitspraak ten gronde zorgen. Een verzoening tussen Utaka en Antwerp lijkt dan weer uitgesloten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties