Nabil Dirar kiest Rode Duivels boven Marokko

Nabil Dirar kiest Rode Duivels boven Marokko
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Nabil Dirar pakt uit met verrassend nieuws. De flankaanvaller van Club Brugge wil graag Rode Duivel worden en legde daarom een selectie voor de Marokkaanse nationale ploeg naast zich neer.

Een verrassende beslissing, want Dirar heeft al een reeks selecties als Marokkaans belofteninternational achter de rug en zou volgende week ook voor het eerst uitkomen voor de Marokkaanse A-ploeg.

"Maar na telefonisch contact met bondscoach René Vandereycken heb ik besloten om voor België te kiezen", vertelt Dirar in Het Laatste Nieuws. "Ik heb er lang over nagedacht, maar dit is de juiste keuze. En twijfel er niet aan: ze is definitief."

"Veel van mijn vrienden en familie begrijpen die keuze niet, maar ik geloof dat ik de juiste beslissing neem door voor België te kiezen. Mijn toekomst ligt hier, in Europa. De voorbije maanden was het niet simpel om voor Marokko te spelen: in januari en juni, als de competitie hier stil ligt, worden daar belangrijke interlands afgewerkt. Ik had zelden rust: dat is zwaar en houdt risico's in op blessures."

Wellicht zal Dirar volgende week al opgeroepen worden voor de interlands tegen Estland en Turkije. Vandereycken nam de Club-speler al op in zijn ruime voorselectie. Als Dirar tegen één van die landen speelt, kan hij niet meer terugkomen op zijn beslissing.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties