Cappellen zet Koen Schockaert op non-actief

Rombaux Gunther
| 7 reacties
Cappellen zet Koen Schockaert op non-actief
Foto: © SC

Met de competitiestart voor de deur heeft FC Cappellen de arbeidsovereenkomst met Koen Schockaert noodgedwongen moeten schorsen. Oorzaak hiervan is dat de spits nog steeds lid is van Standaard Wetteren.

FC Cappellen zal komend weekend bij de start van de competitie in derde klasse geen beroep doen op de diensten van Koen Schockaert. De aanvaller is immers nog niet speelgerechtigd doordat hij nog steeds lid is van Standaard Wetteren, de club waar de speler in principe eind vorig seizoen ontslag had moeten nemen. Dit gebeurde echter niet, waardoor de Oost-Vlaamse club eind juni een hogere transfersom vroeg voor de speler. Cappellen werd voor voldongen feiten geplaatst en kon de speler niet meer transfereren. Schockaert trachtte via de voetbalbond nog een transfer af te dwingen door zijn statuut bij zijn vorige club in twijfel te trekken maar het uitvoerend comité van de Belgische voetbalbond heeft het punt al tweemaal uitgesteld van de agenda, waardoor er nog steeds geen uitspraak is gebeurd. De advocaat van de speler wil de KBVB nu in gebreke stellen omdat de speler verhinderd wordt zijn contract uit te oefenen.

Beide partijen hopen alsnog op een goede afloop maar Cappellen was, omwille van de mogelijke risico’s op blessurevlak en dergelijke, genoodzaakt om de speler voorlopig niet langer te laten meetrainen en te spelen bij de club. Van zodra de speler alsnog officieel lid wordt bij Cappellen wordt de overeenkomst opnieuw in werking gesteld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties