Cercle Brugge wil nieuw of verbouwd stadion

Cercle Brugge wil nieuw of verbouwd stadion

Nu grote broer Club Brugge dolgraag naar een gloednieuwe voetbaltempel wil verhuizen, dreigt Cercle Brugge in de problemen te komen. Gisteren kwam het met een brief naar buiten waarin het een officieel standpunt innam.

Cercle Brugge zou - als Club Brugge straks vertrekt naar een nieuw stadion - graag in een nieuw stadion of in een verbouwd Jan Breydelstadion willen spelen. Dat stadion zal zeker moeten liggen op het grondgebied van Brugge en de trainings- en jeugdvelden moeten nabij dat stadion liggen.

Bij Cercle Brugge stellen ze meteen de huidige site van Jan Breydel voor dat al aan die voorwaarden voldoet. Wel zouden er werken moeten uitgevoerd worden om de huidige capaciteit (+/- 30.000 plaatsen) te reduceren naar een aantal tussen de 15.000 en de 18.000. 

"Cercle Brugge verkiest voor de realisatie of behoud van het stadion een partnerschap met de stad Brugge of een andere overheid", staat in de brief. Verder benadrukt de vereniging ook dat het geen stokken in de wielen van Club Brugge wil steken. "We willen geen oppositie voeren tegen de plannen voor een nieuw stadion in Loppem", benadrukt Cercle-woordvoerder Pol Van Den Driessche. Een houding die door de algemeen manager van Club Brugge, Filips Dhondt, fel gesmaakt wordt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties