Speeldag 5: Wie verliest de aansluiting met de top?

Kevin Pieters
| 12 reacties
Speeldag 5: Wie verliest de aansluiting met de top?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend staat de vijfde speeldag in de Tweede Klasse op het menu. Beveren heeft een rustdag en het is vooral uitkijken naar de prestatie van leider KVK Tienen en het interessante duel tussen Antwerp en Sint-Truiden. Voetbalkrant blikt vooruit.

Zaterdagavond

Het van schrifvervalsing beschuldigde FC Brussels gaat op bezoek bij Olympic Charleroi. De ploeg uit de hoofdstad is voorlopig tevreden met een plaats in het achtervolgend peleton, maar wil de aansluiting met de top niet verliezen. Ondanks een zwakke prestatie tegen OH Leuven, hoopt trainer Grosjean op winst tegen de Doggen. Olympic Charleroi wist vorige speeldag een punt op het veld van Virton te bemachtigen en na de winst tegen Beveren lijken de mannen van trainer Ost mogelijks hun draai wat gevonden te hebben.

OH Leuven speelt net zoals vorige week een uitwedstrijd. Ditmaal geven de Leuvenaren Red Star Waasland partij in het Puyenbekestadion. Na twee gelijke spelen is OHL nog steeds op zoek naar haar goede vorm. Vorige week hielden ze Brussels knap op een gelijkspel. Waasland ging vorige week nog onderuit tegen leider KVK Tienen, maar mag tevreden zijn met zes punten uit vier wedstrijden. De Waaslanders zijn thuis voorlopig nog ongeslagen. Met een nieuwe trainer sinds vorige week en een gemiste start zal OH Leuven resoluut voor de drie punten spelen.

KV Oostende-trainer Vande Velde was vorige week nog zeer tevreden met het behaalde punt in Eupen (0-0). Zaterdagavond geven zijn spelers KVSK United partij. Een duel tussen de 10de en de 11ste van klassement. De Limburgers hebben echter een wedstrijd minder gespeeld en wonnen vorige week hun eerste wedstrijd tegen Namen. Het was Van de Weyer die voor de eerste driepunter zorgde voor KVSK United. Voor Oostende was de vorige wedstrijd vooral voor de doelman en de verdediging een opsteker: zij hielden voor het eerst dit seizoen de netten schoon.

FC Doornik kan sinds vorige week spreken van een meer dan geslaagde seizoensstart. De Waalse ploeg is de eerste achtervolger op leider KVK Tienen. Vorige week versloeg FC Doornik Deinze nog met 1-2. Deze week ontvangen de mannen van trainer Laverge Eupen. Eupen wist tot nog toe slechts één wedstrijd winnend af te sluiten. Een bijna onmogelijke opdracht voor de Duitstalige ploeg tegen een voorlopig ontketend Doornik.


Zondagmiddag

Een voorberschouwing van leider KVK Tienen vindt U elders op Voetbalkrant. De Suikerploeg ontvangt hekkensluiter Deinze.

Met de wedstrijd tussen Antwerp en Sint-Truiden krijgen we de topper van de vijfde speeldag voorgeschoteld. De Kanaries hebben de overgang naar Tweede Klasse vooralsnog vlekkeloos verteerd. Met slechts drie punten achter op leider KV Tienen, maar met een wedstrijd minder, reizen de Limburgers naar de metropool met maar één opdracht: winnen. Bij Antwerp moeten ze zich dringend herpakken na het verlies tegen Ronse vorige week. Wil de Great Old het scenario van vorig seizoen vermijden (achtervolgen), dan houden de roodwitten de drie punten best op de Bosuil. Antwerp-trainer Davidovic kan voor het eerst een beroep doen op Vukomanovic (ex-Lokeren). Pivaljevic kampt met een rugletsel en Vervaecke heeft last van een gezwollen voet. Davidovic hoopt beide spelers in te kunnen zetten. Leuk weetje: bij de Great Old lopen drie ex-Kanaries rond: Carrata, Trenson en Coulibaly.

Lierse SK mag zijn wanprestatie van vorige week tegen FC Luik proberen recht te zetten tegen Namen. Opnieuw geen gemakkelijke opdracht want Namen startte de competitie zeker niet slecht. Het staat momenteel met zes punten uit vier wedstrijden op een zevende plaats. Lierse, dat een wedstrijd minder speelde, moet zich verzekeren van de drie punten wil het de aansluiting met de top niet volledig verliezen. Belangrijkste nieuws bij de Pallieters is de selectie van Radzinski. De Canadees kreeg hechtingen aan zijn geblesserde hand, maar trainde de afgelopen dagen wel mee. Mogelijks start hij op de bank. Trainer Helleputte kan niet rekenen op de diensten van Dreesen (adductoren) en Vanderjeugt (enkel).

Het duel der ex-derdeklassers: FC Luik tegen SK Ronse. Beide ploegen kunnen terugblikken op een sterke start en hun prestaties zijn de andere tweedeklassers niet ontgaan. Lierse SK kreeg een pandoering van FC Luik en Antwerp ging tot tweemaal toe met de billen bloot tegen SK Ronse. Beide ploegen waren vorig seizoen leider van hun reeks en kunnen nu strijden voor de titel “beste nieuwkomer”. Een duel op het scherpst van de snee. Manager De Baets weet dat de uitwedstrijd tegen Luik een moeilijke opgave zal worden. De ploeg zal zich echter volledig geven. 'Ik heb Luik al zien spelen. De ploeg heeft een handvol sterke individualiteiten en krijgt de volle steun van het publiek. Ik zal niet ontevreden zijn als wij daar gelijkspelen.'

Met VW Hamme – Virton staat en duel tussen twee ploegen uit de bodem van het klassement op het programma. Beide ploegen wisten nog geen enkele wedstrijd winnend af te sluiten. VW Hamme speelde drie van haar vier wedstrijden gelijk, Virton twee. Hamme-trainer Van Wambeke kan, ondanks de resultaten, toch tevreden zijn over het geleverde spel van zijn ploeg. Een gevleide winst voor de buren op de eerste speeldag, een nipt verlies tegen Brussels na uitsluiting van doelman Leyder en een onverdiende gelijkmaker in de wedstrijd tegen Olympic Charleroi. Maar dat is nu eenmaal voetbal. Het cliché wil dat een wedstrijd negentig minuten duurt en dat niet altijd de beste ploeg krijgt wat het verdient. Mentale veerkracht en scorend vermogen zijn de ingrediënten die dit Hamme nodig heeft om de zege binnen te halen tegen Virton.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties