Speeldag 6: Zespuntenwedstrijden in de maak

Kevin Pieters
| 0 reacties
Speeldag 6: Zespuntenwedstrijden in de maak

Speeldag 6 in de Tweede Klasse start met een vrijdagavondwedstrijd tussen FC Brussels en VW Hamme. Excelsior Virton krijgt een rustdag. Voetbalkrant blikt vooruit.

VW Hamme zal de kater van vorige speeldag willen doorspoelen. Het verloor met 2-5 op eigen veld tegen Excelsior Virton. De Hammenaren maken vrijdagavond een moeilijke verplaatsing naar Molenbeek om FC Brussels partij te geven. Voor de blauwzwarten is deze wedstrijd de gelegenheid om de criticasters de mond te snoeren. De huidige zeventiende plaats in het klassement is Hamme-onwaardig en het is aan Verhoeven en co om op het veld de zaak recht te gaan zetten. Met tien punten uit vijf wedstrijden staat FC Brussels op een gedeelde derde plaats. Thuis diende Brussels voorlopig vrede te nemen met een 1-1 tegen OH Leuven , terwijl tegen Beveren wel gewonnen werd met 1-0. Het kan een opsteker zijn voor Hamme te vernemen dat men er bij Brussels toch niet al te gerust in is: “Anders zouden zij daar voor de gelegenheid toch niet naar extra supporterssteun gaan hengelen door iedere abonnee twee gratis inkomtickets cadeau te doen”, leest men op de officiële website van VW Hamme.

Zaterdagavond

Lierse SK liet vorige week opnieuw een steek vallen buitenshuis tegen Namur. De Pallieters kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Opnieuw moet Lierse SK deze misstap rechtzetten door zaterdag de drie punten thuis te houden. Met het vertrek van ex-voorzitter Theyskens nog in het lijf ontvangt het Lisp kustploeg Oostende, dat vorige week nog KVSK United versloeg met 2-1. De Kustboys staan op een zevende plaats met acht punten uit vijf wedstrijden. Winst zou Oostende mogelijks verder doen opklimmen in de stand. Maar zowel Coppin, Pylyser, Wallaeys en Sucaet, die al een poosje aan het revalideren zijn, zullen er niet bij zijn. Ook Luissint viel vorig weekend al snel uit met een enkelblessure. Bij Lierse SK weten ze dat ze hun belofte van “Samen kampioen” alleen maar kunnen waarmaken als het merendeel van de thuiswedstrijden wordt gewonnen. Opnieuw een kans dus voor de Lierenaren om die slogan kracht bij te zetten.

FC Doornik blijft voorlopig nog verbazen. Vorige week versloegen ze Eupen nog met 3-2, met twee goal van Dorizon. Deze speeldag mag de tweede uit het klassement het opnemen tegen het Limburgse KVSK United dat vorige week nog onderuit ging tegen Oostende. De wisselende resultaten voor de Limburgers maken de wedstrijd tegen FC Doornik moeilijk in te schatten. Het gaat de Limburgers echt niet goed wat de blessures betreft binnen de club. Na Oostende zagen de Limburgers Frederix uitvallen. Oyen en Raymaekers lagen al voor geruime tijd in de lappenmand. Perreira sukkelt opnieuw met de knie en Beyens heeft op zijn beurt last van de hamstrings. Dan zwijgen we nog over de geblesseerde doelmannen. Of deze vloek geen hypotheek legt op de volgende weken valt nog af te wachten, maar rooskleurig ziet het er niet uit. Bij FC Doornik zullen ze daar niet van wakker liggen.

De leider van Tweede Klasse KVK Tienen maakt de lange verplaatsing naar de Duitstalige club Eupen. Tienen-speler Dufoor was vorige week nog goad voor twee van de vier goals in de confrontatie met KMSK Deinze. De leider won gemakkelijk met 4-2. Eupen doet het heel wat minder goed. Met slechts vier punten uit vijf wedstrijden bengelen ze mee onderaan in het klassement. Vorige week verloor de club van voorzitter Steffens tegen neo-tweedeklasser FC Doornik met 3-2. Waarschijnlijk zal KVK Tienen deze speeldag nog steeds als leider afsluiten.

RS Waasland gaf vorige week de Vlaams-Brabandse club OH Leuven nog een veeg uit de pan met zware 5-2 cijfers. Het was Onana die de killer was van de Leuvenaren met vier goals. Met deze winst klom RS Waasland op tot een mooie zesde plaats in het klassement. RS Waasland maakt de verplaatsing naar het in crisis verkerende KMSK Deinze. Bij KMSK Deinze begint men zich stilaan zorgen te maken. De rode lantaarn staat helemaal onderaan het klassement en om naar een veilige 13de plaats te klimmen moet er nog heel wat gebeuren.

Ook de Greatold doet het niet echt voortreffelijk in dit seizoensbegin. Na het verlies in de topper met STVV vorige week (1-2) staat stamnummer 1 opnieuw voor een moeilijke opdracht. Antwerp maakt de verplaasting naar Linkeroever om Beveren partij te geven. Een speciale wedstrijd voor ex-Antwerp spits Olguin. “De supporters appreciëren dat ik steeds alles gaf voor hun club, maar dat zou ik voor iedereen doen. Ik ben een speler dat altijd alles zal geven. Hoewel Antwerp voor altijd een stukje van mijn hart zal hebben en omgekeerd ben ik hier nog steeds graag gezien.”, aldus de spits. Het is net in de aanvalslinie dat Antwerp de laatste weken tekort schiet. De invalbeurt van Coulibaly vorige week was te kort om echt een oordeel te vellen, maar met slechts vijf doelpunten uit vijf wedstrijden wordt het tijd dat trainer Davidovic een oplossing vindt. De voorverkoop voor de wedstrijd Beveren-Antwerp loopt als een trein. Door de verbouwingen is de capaciteit beperkt tot een 6000 plaatsen. Zowel langs Beverse als langs Antwerpse zijde willen de supporters zo snel mogelijk zeker zijn van hun plaatsje in het Freethiel stadion, en dat maakt dat meerdere vakken reeds uitverkocht zijn.

Zondagmiddag

Voor Luik FC staat een zware test op het programma met de verplaatsing naar STVV. De Luikenaren blijven verbazen in de Tweede Klasse. Vorige week werd het duel der ex-derdeklassers nog gewonnen door FC Luik met 2-0. Ondertussen geven hun prestaties recht op een gedeelde vierde plaats met hun tegenstander STVV (en FC Brussels). De Kanaries hebben echter een wedstrijd minder gespeeld. Een duel op het scherpst van de snee.

Een zespuntenwedstrijd voor twee ploegen onderaan het klassement: OH Leuven ontvangt Olympic Charleroi. Beide ploegen kampen met een vormcrisis en vooral voor OH Leuven is een voorlaatste plaats in het klassement totaal onverwacht. Bij aanvang van de competitie werden de Leuvenaren nog door menig voetbalkenners getipt als promotiekandidaat. Op 'Den Dreef' wachten de supporters nog steeds op een eerste overwinning. Olympic Charleroi heeft die eerste overwinning al wel beet, maar voetbalde daarna ook amper nog punten bijeen. Vorige week werd nog met 1-3 verloren van FC Brussels.
Een interessant duel in de hoge middenmoot van het klassement speelt zich af op het veld van SK Ronse. De achtste ontvangt de negende uit de rangschikking Namur UR. Beide ploegen wisselen goede resultaten af met mindere. Zo speelde Namur nog mooi 2-2 gelijk tegen Lierse SK vorige week en ging SK Ronse nog met 2-0 onderuit tegen FC Luik. De thuisploeg sliktte nog maar drie tegendoelpunten, maar wist zelf nog maar zes keer te scoren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties