Bekertornooi over voor Mainz en Frankfurt

Philippe Crols

In de tweede ronde van het Duitse bekertornooi zijn er dinsdag toch heel wat eersteklassers uitgevlogen. Zo ook Köln en Eintracht Frankfurt.

Van der Heyden in winnende kamp

Peter van der Heyden
gaf met Mainz eersteklasser Köln partij. De toeschouwers moesten wachten op de tweede helft om goals te zien. Aristide Bancé (ex-Lokeren) opende na een uur spelen de score. Enkele minuten later kwam de tweedeklasser op 2-0, Karhan zette een strafschop om.

Köln kreeg een kwartier voor tijd weer hoop nadat het via Mohamad aansluiting had gekregen. Zes minuten na die 2-1 nam Pekovic alle twijfels echter alweer weg.

Frankfurt buigt na verlengingen

Ook Eintracht Frankfurt is uitgebekerd. Het kwam net voor rust nochtans op voorsprong tegen tweedeklasser Hansa Rostock na een doelpunt van Fenin. Kern kon snel in de tweede helft het evenwicht weer herstellen. Het bleef bij die 1-1 en dus moesten er verlengingen aan te pas komen. Daarin scoorde Kern als enige en dus mogen de bezoekers uit Rostock een ronde verder.