HSV en Karlsruhe mogen ronde verder

Philippe Crols

Hamburger SV en Karlsruhe maken nog steeds kans om de Duitse beker aan het einde van het seizoen in de wacht te slepen. Beide teams wonnen hun wedstrijd in de tweede ronde.

HSV elimineert Bochum
Het was uitkijken hoe Hamburg de eerste nederlaag in de competitie zou verteerd hebben. Op het resultaat viel in ieder geval weinig aan te merken. Petric scoorde tegen Bochum twee maal en dat volstond voor de zege. De aanvaller kon na tien minuten de score openen. Pas helemaal op het einde zorgde hij voor zekerheid.

Karlsruhe doet het op verplaatsing
Karlsruhe moest voor zijn tweede bekerwedstrijd naar Offenbach reizen. Kickers Offenbach is een middenmotor in de Duitse derde klasse. Toch moest Karlsruhe 45 minuten wachten op een eerste doelpunt. Iashvili zorgde voor de 0-1-ruststand. Op het uur gaf Porcello de eersteklasser meer ademruimte. Bij die 0-2 bleef het ook wel.