Kopstoot Fadiga mogelijk niet zonder gevolgen

Dirk Pieters
| 12 reacties
Kopstoot Fadiga mogelijk niet zonder gevolgen

Germinal Beerschot en AA Gent deelden zondagavond de punten. Een aangename wedstrijd waarin heel wat gebeurde. Zelfs na de wedstrijd bleef het hard tegen hard. In het Nieuwsblad doen Fadiga en Thompson hun verhaal.

Het kwam tot een incident tussen Kenny Thompson en Khalilou Fadiga. Die laatste zou een "kopstoot" hebben gegeven na de wedstrijd. Bondsprocureur René Verstringhe zal de beelden opvragen en nadien beslissen of hij een pv opstelt. Doet hij dat, dan kunnen beiden spelers zich aan een straf verwachten. 

"De meesten kennen mijn speelstijl. Ik ben vrij hard en ja, ik geef toe dat ik smerig kan zijn op het veld. Ik vond dat Fadiga te veel pressing kwam zetten nadat we de bal terugkregen omdat ik op de grond lag. Ik heb hem mijn gedacht gezegd: 'amaai, volgens mij ben je toch niet echt zo'n grote speler, bij welke clubs je ook gezeten hebt'. Ik heb hem wat geïntimideerd. Hij zei me dat ik mijn mond moest houden. Ik heb geantwoord dat hij meer respect moest hebben om op dat veld te mogen staan. 'Wacht maar na de match', was zijn antwoord. Ik was het al vergeten en dan gaf hij me plots zonder aanleiding een kopstoot", aldus Thompson.

Ook Fadiga heeft zijn mening over de feiten. "Ik was fout, maar ik ging niet alleen in de fout. Hij had er ook schuld aan. Je kent mijn temperament. Tuurlijk zette ik pressing. Hij was voor niets neergegaan. En wij waren aan het verliezen, dat heb ik hem gezegd. Het was een verbaal incident, maar ik heb hem geen kopstoot gegeven. We hebben gewoon hoofd tegen hoofd gestaan. Meer was dat niet. Ach, voetballers, wij zijn eigenlijk kleine kinderen. Hij stond me nadien op te wachten in de spelerstunnel en heeft me wat staan verwijten. Dat is voetbal. Er gebeuren ergere dingen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties