Topclubs maken zich geen zorgen in bankcrisis

Mathias Dumarey
| 6 reacties
Topclubs maken zich geen zorgen in bankcrisis

De financiële crisis heeft sinds vorige week de banken stevig in zijn greep, maar dat is geen reden voor ongerustheid bij RSC Anderlecht (Fortis) en Club Brugge (Dexia). Beiden hebben nochtans een aanzienlijk aandeel in het budget van die clubs.

"Wij hebben nog een sponsorcontract met Fortis tot 2010 en voor ons verandert er niks. We hebben het nieuws de voorbije dagen uiteraard op de voet gevolgd, maar wij maken ons hoegenaamd geen zorgen", zegt Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck in de krant Het Laatste Nieuws.

"Wij werken al 25 jaar met de bank (eerst was de Generale Bank sponsor, nadien Fortis na de fusie, nvdr). Fortis heeft ons ook altijd gesteund toen wij klappen kregen", gaat Van Holsbeeck verder. Het bedrag dat Fortis ieder jaar investeert in Anderlecht, maakt er twintig procent van het budget uit. Het gaat dus om een bedrag van 6 à 7 miljoen euro.

Een andere Belgische topclub die zijn sponsorheil zocht bij een bank, is Club Brugge. Blauwzwart wordt gesponsord door Dexia. Ook in West-Vlaanderen maken ze zich geen zorgen nadat het aandeel van de bank gisteren met dertig procent daalde. "Wij hebben met Dexia nog een deal tot 2014. De relatie is optimaal. Tijdens de wedstrijd tegen Westerlo zaten een aantal topmensen van de bank in de tribune", aldus Filips D'Hondt, de algemeen directeur van Club Brugge, in de krant Het Nieuwsblad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties