Trekt Standard de Europese lijn door?

Nico Wieme
| 5 reacties
Trekt Standard de Europese lijn door?

Cercle Brugge en Standard sluiten de zevende speeldag in de Jupiler Pro League af. De Bruggelingen hopen eindelijk nog eens te kunnen stunten tegen een topper, de Rouches willen ongeslagen aan de leiding blijven.

Met Cercle Brugge en Standard kijken twee van de beter voetballende teams van vorig seizoen elkaar in de ogen. Groen-wit maakte het toen elke topploeg heel lastig in het eigen Jan Breydelstadion. De Luikenaars vierden na 25 jaar wachten hun eerste titel.
 
Niet overtuigend
Cercle kon dit seizoen nog niet echt overtuigen en kende met 3 op 12 zelfs een heel slechte start. Enkel thuis tegen Bergen mocht de vereniging in de eerste vier matchen drie punten bijschrijven. Twee weken later wonnen de West-Vlamingen op een diefje van Germinal Beerschot en vorig weekend geraakte Cercle niet voorbij Lokeren (1-1).
 
Zware dobber
Daarmee totaliseert de ploeg momenteel 7 punten op 18, wat, gezien de ambities vooraf, niet echt goed te noemen is. Het vloeiende samenspel waarmee groen-zwart vorig seizoen zo veel lof oogstte, was tot nog toe niet te zien. Met Standard kondigt zich bovendien opnieuw een zware tegenstander aan.
 
Bij Cercle keert Thomas Buffel terug uit schorsing. Igor Gjuzelov en Dwight Wille zijn nog steeds geblesseerd. Trainer Glen De Boeck kiest uit: Artz, Boi, Buffel, De Smet, De Sutter, Fernandez, Gombami, Iachtchouk, Lane, Nyoni, Portier, Serebrennikov, Sergeant, Snelders, Vandenbussche, Verbist, Viane en Vidarsson.
 
Vertrouwen
Standard trekt vol vertrouwen naar Brugge. De Rouches wonnen vorig weekend de topper tegen Anderlecht en schakelden donderdag Everton uit in de eerste ronde van de UEFA-beker. De vraag is echter of de rood-witten fysiek voldoende gerecupereerd zullen zijn na de slijtageslag tegen de Engelsen.
 
Herinneringen
De discipelen van trainer Laszlo Bölöni staan met 16 op 18 ongeslagen aan de leiding van de Jupiler Pro League en willen dat liefst zo houden. De ploeg hield vorig jaar geen prettige herinneringen over aan de verplaatsingen naar Cercle: in de beker leed Standard een zware 4-1-nederlaag (nadien wel goedgemaakt door thuis met 4-0 te winnen) en in de competitie bleven de Luikenaars op 0-0 steken.
 
De Rouches kunnen, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, weer een beroep doen op Igor De Camargo.  De 19-koppige kern bestaat uit: De Vriendt, Espinoza, Camozzato, Dante, Goreux, Ingrao, Mikulic, Onyewu, Sarr, Dalmat, Defour, Mangala, Nicaise, Toama, Witsel, Benko, De Camargo, Jovanovic en Mbokani.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties