Franse bond ontneemt Standard alle hoop

De Nijs Michael
| 11 reacties
Franse bond ontneemt Standard alle hoop
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Vorige week werd een eerste aanzet gegeven tot splitsing van de Belgische voetbalbond. In de toekomst zou er wel eens een Vlaamse en Waalse vleugel kunnen zijn en dat zint Standard in geen geval. De Luikenaars dreigen zelfs met een verhuis naar Frankrijk.

De fans van Standard hoeven echter niet uit te kijken naar competitiematchen tegen pakweg Lyon, Marseille of PSG. Standard kan namelijk in geen geval overstappen naar de Ligue 1, dat laat de Franse voetbalbond (LFP) weten. Een club kan enkel in de Ligue 1 raken door promotie vanuit de Ligue 2. In die afdeling raakt men dan weer door te promoveren vanuit de derde afdeling enzovoort.

Bovendien is het compleet onmogelijk voor Standard om uit te komen in de Franse competitie, aangezien het reglement voorschrijft dat enkel clubs die op Franse bodem spelen dat kunnen. Standard verwees naar Monaco, dat volgens de letter van de wet ook buiten Frankrijk ligt, maar ook daarop moeten de Luikenaars hun hoop niet vestigen. Monaco kreeg namelijk een speciaal statuut omdat het een prinsdom is. De conclusie van de LFP is kort, maar duidelijk: "Dit is een fantasietje van Standard. In de praktijk niet mogelijk."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties