Analyse Antwerpse derde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse derde provinciale

In de B-reeks is de nul weg bij Lippelo. Dat team won voor het eerst afgelopen weekend. In dezelfde reeks blijft promovendus Merksem het uitstekend doen.

Derde A

Oelegem wint en is nieuwe leider

Oelegem is de nieuwe leider na de 3-0-winst van afgelopen weekend tegen staartploeg Halle. Die zege was geen verrassing, want Halle heeft nog altijd maar een puntje verzameld tot dusver.

Oelegem nam de leidersplaats over van Maria Ter Heide. Dat verloor de topper op bezoek bij Schilde met 2-1. Het werd een tumultueuze wedstrijd waarin de hele bank van de bezoekers achter de omheining plaats moest nemen. Schilde maakte een achterstand ongedaan dankzij goals van Van Camp en Verbaeten. MTH is samen met Schilde met vijftien punten.

Loenhout heeft de kans laten liggen om op plaats een te komen. Het kwam in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen Meer.

Kalmthout krasselt verder

Kalmthout heeft nog maar eens een nederlaag mogen bijschrijven. Deze keer kwam Sint-Job met 0-3 winnen. Sint Job rukt op naar plaats vijf.

Ook met Horendonk gaat het niet bijster goed. Het heeft nog maar drie punten. Afgelopen weekend werd er met 3-0 verloren in Brecht.

Meerle beent Oostmalle bij

Meerle heeft de sprong naar de subtop kunnen maken. Het won met 2-1 van Oostmalle dankzij een late goal van Verbreuken. Beide teams tellen nu, net als Sint Job, dertien punten.

De goede competitiestart van Achterbroek is alweer vergeten. Het voorbije weekend kwam Zoersel er met 0-3 winnen. Achterbroek is teruggezakt naar plaats negen. Het moet die delen met Zoersel.

Ten slotte noteerden we ook nog een zege van Minderhout tegen Pulderbos (3-0).

 
Derde B:

FC Merksem blijft maar winnen

FC Merksem is niet te stuiten. De promovendus won afgelopen weekend nog maar eens een keertje. Deze keer werd er een droge 3-0-zege geboekt tegen Verbroedering Zwijndrecht. Merksem is nu trouwens ook alleen leider.

Dichtste achtervolger Wintam moest het in eigen huis namelijk afleggen tegen Rochus Deurne. Rochus rukt op naar plaats vier met veertien punten. Dat aantal heeft ook Maccabi tot dusver getotaliseerd. Maccabi won met 1-3 op bezoek bij Branst en had dat te danken aan een goede tweede helft.

Lippelo wint eerste maal

Na zeven speeldagen hebben alle clubs al minstens een keertje gewonnen. Lippelo was tot voor dit weekend de enige club zonder zege, maar daar kwam dus verandering in. Het won namelijk met 1-2 op bezoek bij Hove dat nu twaalfde is. Lippelo blijft laatste.

Schelle en Reet moeten ook dringend wedstrijden gaan winnen, willen ze in derde blijven. Schelle kon dat afgelopen weekend alvast niet. Aartselaar was met 3-0 te sterk. Reet ging al helemaal kopje onder. Op bezoek bij Hoboken werd het maar liefst 8-0. Van Noten nam drie goals voor zijn rekening. Hoboken rukt op naar plaats zeven.

Afscheiding

Plaats negen is dit seizoen al een degradatieplaats. Op die plaats staat voorlopig FC Ekeren. Het won afgelopen weekend voor het eerst sinds speeldag drie. Sparta kreeg vijf doelpunten om de oren. FC Ekeren staat voorlopig wel op vier punten van een veilige plaats. Datzelfde geldt trouwens voor Sparta Linkeroever.

Oppuurs en Verbroedering Hemiksem staan nog wel aan de goede kant. Oppuurs verkocht Hemiksem een 3-0-nederlaag afgelopen weekend.

 
 
Derde C

Herentals wint topper en is leider

SK Herentals is leider in derde provinciale C. Herentals heeft dat te danken aan een 1-2-zege bij Kessel, tot voor dit weekend nog de leider in deze reeks.

Duffel profiteerde mee van het verlies van Kessel. Het boekte zelf een makkelijke 5-0-zege tegen Heffen en staat met Herentals mee aan de leiding. Kessel is nu derde met vijftien punten.

Top-7 dicht bij elkaar

De top-7 staat trouwens dicht bij elkaar. Tussen plaats 1 en zeven zit amper vier punten. Plaats zeven wordt bekleed door Hooikt. Dat boekte een knappe 2-5-zege te Katelijne, de huidige nummer negen.

Op de zesde plaats staat Itegem. Ook die club boekte een zege (3-0 tegen Heultje). Grasheide, de vijfde in de klassering, liet de kans liggen om op plaats twee te komen. Het kon tegen Leest niet verder komen dan een gelijkspel.

Wachten op zege voor Hombeek

Het mocht opnieuw niet zijn voor Hombeek. Ook speeldag zeven bracht geen zege voort. In eigen huis werd er tegen Beerzel verloren. Hombeek is nu ook laatste, want Herenthout boekte zijn eerste zege en is nu samen met Bouwel (de club van wie Herenthout won) en SC Mechelen (0-3-verlies tegen Broechem) voorlaatste.

 
 
Derde D:

Mol behoudt leidersplaats

KFC Mol blijft ook na zeven speeldagen alleen leider. Het productieve elftal (25 goals tot dusver) ramde er op bezoek bij Vrij Arendonk alweer vier in.

Eerste achtervolgers zijn Retie en Flandria. Flandria won met het kleinste verschil van Netezonen terwijl Retie in Oevel de drie punten ging pakken. Oevel blijft met nul punten onderaan de klassering. Flandria en Retie hebben twee punten minder dan de leider.

Kasterlee miste afgelopen weekend de kans om alleen tweede te worden. Het verloor op bezoek bij White Star en is nu vijfde met veertien punten. White Star deed een uitstekende zaak. Het is nu vierde met vijftien punten.

Weelde won nog niet

Weelde won net als Oevel nog niet. In tegenstelling tot Oevel heeft Weelde al wel twee punten, maar daar koopt het voorlopig niet veel mee. Afgelopen weekend verloor het met 2-0 van Berg en Dal. Dat komt zo weg uit de onderste regionen.

Tongerlo sukkelt ondertussen ook nog verder. Het ging in eigen huis met 0-3 ten onder tegen Vorst. Vorst handhaaft zich in de subtop.

Ten slotte noteerden we ook nog zeges voor Herselt (1-0 tegen Lentezon) en Beekhoek (4-0 tegen Larum).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (3A)

Nieuwste reacties