VG Oostende heeft een nieuwe coach

De Nijs Michael
| 0 reacties
VG Oostende heeft een nieuwe coach
Foto: © SC

In vierde klasse A ging VG Oostende afgelopen zondag onderuit tegen Tamines. Het bestuur van de kustploeg heeft prompt beslist om een nieuwe trainer aan te stellen, de 51-jarige Pol Mortier zal de club onder zijn spelers nemen.

Afgelopen zondag werd VG Oostende nog getraind door interimtrainers Franklin Capitaine en Charles Thieren. Beide heren zagen hun team met 3-0 ten onder gaan tegen Tamines, wat resulteerde in een trainerswissel. De club wordt vanaf heden getraind door Pol Mortier. De 51-jarige Mortier was tijdens zijn trainerscarrière onder andere bij Aalter, Ertvelde, Lovendegem, Deinze en Eeklo aan de slag, daarnaast was hij ook vier jaar verantwoodelijk voor de jeugdopleiding bij Lokeren. 

Normaal zou Mortier dit seizoen aan de slag gaan als verantwoordelijke voor de jeugdopleiding bij Dender, maar de samenwerking ketste uiteindelijk af. "Ik was gewoon te professioneel. Als je afspraken maakt, moet je die ook nakomen", legt Mortier uit. 

Mortier moet VG Oostende weghalen uit de kelder van het klassement in vierde klasse A. De club kampeert namelijk op een teleurstellende voorlaatste plaats. "Dit is een nieuwe uitdaging", reageert de coach. "Ik zeg niet dat ik zal slagen, maar ik zal wel mijn uiterste best doen." Tegen Koksijde zal Mortier zijn nieuwe ploeg wel nog vanop afstand moeten coachen. "Ik zal in de kleedkamer zijn en dicht bij het veld. Ik ben echter nog aangesloten bij Lokeren. De overgang moet dus nog geregeld worden", aldus de kersverse trainer van VG Oostende.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties