Column Speeldag 8: Sukkelvoetbal

Greg Docx
| 15 reacties
Speeldag 8: Sukkelvoetbal

Een begin vinden voor een column is altijd moeilijk, en zo mogelijk is dat deze week nog erger.

Waarom? Wel, om een simpele reden: er is nooit een verandering. En wat bedoelen we daar mee? Ook simpel: de topploegen blijven sukkelvoetbal brengen, soms zelfs werkelijk lachwekkend en evengoed op  het zielige af.

We kunnen pagina's volschrijven over..., tja hoe moeten we Anderlecht eigenlijk nog beschrijven? Sukkels, bejaarden? Neen, want dan krijgen we hier weer reacties van de waarde, intelligente lezers dat we geen respect tonen voor de voetballers. Maar zegt u het dan eens: tonen zij respect voor hun supporters? En hoe noemt u dan een prestatie zoals die van Anderlecht gisteren? Waarom mag een Bart Goor nog spelen en bijvoorbeeld niet Saré? Wij durven ons daar zelfs al niet meer over uitspreken. Hoe kan een ploeg nu door Zulte Waregem vernederd worden als je zowel 'de kleine Tsaar', 'El Principito' als de best betaalde voetballer van het land in je basiself hebt staan? De wereld op zijn kop. Wij hebben er geen verklaring voor, nochtans vinden wij anders voor alles een oplossing, maar deze week passen we en zitten we met de handen in het haar.

Niets aan de hand, dat zijn nog maar drie punten achterstand op Standard, dat zaterdagavond een lichte penalty in de 95e minuut nodig had om tegen Bergen, met een man minder, zelf een blammage te voorkomen in eigen huis. Ook in Luik zitten ze blijkbaar al op hun tandvlees. Fantastische wedstrijden tegen Liverpool, Everton en de Supercup, maar dat verhaaltje lijkt stilaan over. Nochtans blijven zij titelkandidaat nummer één. Standard heeft nog steeds de compleetste spelerskern van de hoogste voetbalklasse, ondanks het verlies van Fellaini, wat in onze competitie gemakkelijk zou moeten op te vangen zijn.

Wie blijft er nog over? Juist ja, Brugge. Club welteverstaan. Ook daar hadden ze gisteren een leuke kermisattractie op het veld staan: draaimolen Ciman. Telkens in de wind gezet door de Cercle-aanvallers alsof hij er gewoonweg niet stond en dan draaiend als een tol door de snelheid waarmee hij door de tegenstander werd gepasseerd. Hebben ze daar twee wedstrijden voor laten uitstellen? Voor een voetballer als Ciman? Net als Evens een kwantitatieve versterking, maar toch zeer geen kwalitatieve. Ook zijn collega's waren in de eerste helft verre van wakker en gelukkig maakte de lijnrechter één foutje, waardoor De Sutter een grote kans ontnomen werd op wat misschien wel de 0-2 had geweest. Diezelfde lijnrechter werd voortdurend uitgescholden voor 'amateur' door het (Club) Brugse kennerspubliek, een mening die wij deelden na de foute beslissing bij die fase met De Sutter, al twijfelen we eraan of de kennersogen en monden het over diezelfde fase haden. Club mag zich dan wel weer 'ploeg vant stad' noemen, meer viel er voor de supporters dan ook niet te onthouden.

Volgende speeldag kan Anderlecht wel eens de winnaar van het weekend worden: Club Brugge trekt naar AA Gent en Standard naar RC Genk. Anderlecht neemt het dan thuis op tegen KV Mechelen. Wie weet ziet het klassement er dan weer helemaal anders uit. Maar eerst is er nog Europees voetbal en van één ding zijn we dan wel weer zeker: Anderlecht zal op dinsdag, woensdag of donderdag niet nóg een pandoering krijgen. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties