Franz gaat volledig door het lint

Nico Wieme
| 1 reacties
Franz gaat volledig door het lint

Karlsruher SC verloor dinsdagavond met 3-0 bij Schalke 04. Meer dan de zege van de Koningsblauwen stond Maik Franz in het middelpunt van de belangstelling. De KSC-speler kreeg rood en reageerde daarop bijzonder agressief.

Toen Maik Franz in de 56ste minuut met een tweede gele kaart naar de kant werd gestuurd, trapte de Karlsruhespeler woedend een stoel kapot. Franz ging volledig door het lint.
 
Vijf minuten vooraleer hij van het veld werd gestuurd had Franz Schalkespeler Farfan met de schouder omvergelopen. Geen kaart, oordeelde scheidsrechter Herbert Fandell. Daardoor zorgde de ref voor een verhitte stemming op het veld.
 
Farfan liet niet betijen en revancheerde zich met een trap richting Franz. Die viel als voor dood neer en fokte daarmee de Schalkebank op. Franz liet het daar niet bij, hij gesticuleerde woedend terug en hitste de fans op.
 
Fandel kon niet anders dan de bezoekende speler naar de douches sturen. Franz ging nu helemaal zijn boekje te buiten, had fysiek contact met de lijnrechter en trapte in volle woede een stoeltje langs de zijlijn aan flarden. Daardoor hangt hem nog een grotere schorsing boven het hoofd.
 
Het enige positieve uit dit verhaal is dat een Berlijnse stichting, die zich inzet voor doodzieke kinderen, de som van 1000 euro mag verwachten. Voor iedere gele kaart die hij oploopt, schenkt Franz 500 euro aan die vereniging.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties