Speeldag 12: Wie blijft er in het zog van STVV?

Kevin Pieters
| 11 reacties
Speeldag 12: Wie blijft er in het zog van STVV?
Foto: © SC

Speeldag 12 staat voor de deur. Waasland mag rusten terwijl hun Wase buren uitkijken naar het bezoek van Tienen. Sint-Truiden mag opnieuw aantreden tegen een ploeg uit de kelder van de rangschikking. En Antwerp wil haar ongeslagen reeks verder uitbouwen.

Zaterdagavond

Met SK BeverenKVK Tienen staat een topaffiche op het programma. De Wase club doet het voor een overgangsseizoen niet slecht en staat op een zevende plaats met vier punten achter op de ploeg uit Tienen. Beveren liet zich vorige week nog verrassen op het veld van Deinze waar het slechts 2-2 gelijk speelde. Het zoveelste puntenverlies tegen een bescheiden tegenstander. Tienen pakte uit de voorbije twee wedstrijden slechts één punt. Na het verlies in de topper tegen STVV, kwam de Suikerploeg niet verder dan een 1-1 thuis tegen Virton. Beveren kan Tienen opnieuw een kleine mentale tik uitdelen, moesten de Waaslanders de drie punten op de Freethiel kunnen houden. 'We staan nu voor een zwaar drieluik met de wedstrijden tegen Beveren, OH Leuven en Brussels. Hopelijk kunnen we in die wedstrijden de situatie rechtzetten,' gaf trainer Nassen te kennen na de wedstrijd tegen Virton. De thuisploeg zal vooral Dufoor uit de wedstrijd moeten houden. De Tiense spits is ondertussen goed voor acht doelpunten.

Leider Sint-Truiden mag voor de tweede keer in evenveel weken aantreden tegen een ploeg uit de kelder van het klassement: Deinze. Vorige week had de leider het niet onder de markt met rode lantaarn Eupen. De Kanaries wonnen (opnieuw) in extremis met 2-3 van een sterk spelend Eupen. Een laat doelpunt van Wilmet zorgde voor een 15 op 15 in de laatste vijf wedstrijden. Ook Deinze bewees vorige week dat het zijn mannetje kan staan tegen betere ploegen. Beveren werd op een 2-2 gehouden. Deinze pakt zes punten uit de jongste vijf wedstrijden. Trainer Verheyen recupereert voor de verplaatsing naar Staaien zaterdagavond zowel Velghe als Deschacht uit schorsing. Minder leuk nieuws kwam er deze week vanuit de bestuurskring. Deinze-voorzitter Hoste nam ontlag om gezondheidsredenen. Hij was 20 jaar vorzitter van de club en maakt nu voorlopig plaats voor het duo Liesbeth en Honoré.

FC Doornik maakt zaterdagavond de moeilijke verplaatsing naar Virton. Hoewel postvattend op een zesde plaats, lijken de bezoekers de jongste weken lichtjes op de sukkel. Ondanks het mooie gelijkspel tegen Brussels vorige week, sprokkelden de Henegouwers slechts vijf punten uit de laatste vijf wedstrijden. Virton legt dezelfde cijfers voor. Vorige week voetbalde de Waalse club ook een knap gelijkspel bijeen op het veld van Tienen. Indien Doornik drie punten kan halen in Virton, kan het haar plek in de subtop verstevigen. Beide ploegen hebben met Koita (Virton) en Dorizon (Doornik) toch een spits in huis die een verschil kan maken. Benieuwd wie er aan het langste eind zal trekken.

Lierse SK keerde vorige week met lichte kleerscheuren terug uit het duel met RS Waasland. Twee penaltyfases zorgden uiteindelijk voor een billijk gelijkspel (2-2). Deze week krijgen de Pallieters KVSK United over de vloer. Twee weken geleden behaalde Lierse-trainer Helleputte zijn eerste thuisoverwinning van het seizoen. Lierse lijkt hierdoor de gemiste competitiestart wat rechtgezet te hebben de voorbije weken. Het klom ondertussen op tot een achtste plaats. Bij de Limburgers ongeveer hetzelfde verhaal. Een barslecht competitiebegin lijkt wat plaats gemaakt te hebben voor hoopgevende resultaten. Vorige week pakte KVSK United nog drie punten op Ronse (0-1) en ook Eupen ging de week daarvoor voor de bijl (2-0). Aan Radzinski en co om de stugge verdedigng van de Limburgers zaterdagavond zo snel mogelijk te ontwrichten.

Zondagmiddag
FC Brussels krijgt zondagmiddag het bezoek van de Kustploeg. Oostende deelde vorige week de punten met OH Leuven in een aangename wedstrijd (2-2). Laleman was voor de kustjongens van goudwaarde met zijn twee doelpunten. FC Brussels verslikte zich in Doornik en bleef steken op een 0-0 gelijkspel. Geen paniek bij de Brusselaren, want zij staan nog steeds in de top-3. Oostende kan bij winst opnieuw aanklampen met de subtop. Oostende-spits Guei zit ondertussen al twee wedstrijden op droog zaad. Zijn laatste doelpunt dateert van de 7-2 overwinning tegen Virton. Bij FC Brussels is het uitkijken naar Sanogo, ondertussen goed voor zeven goals.

VW Hamme diende vorige week FC Luik haar eerste thuisnederlaag toe. Het won een spannend duel met 2-3. Zondagmiddag wacht het Antwerp op in het Gemeenstelijk stadion. De Vigor Wuitens zijn gebrand op een herhaling van de knappe prestatie van vorige week. Met een 9 op 30 staan de Oost-Vlamingen op een Hamme-onwaardige vijftiende stek. Het treft met de Greatold echter wel een ploeg in vorm. Antwerp is de voorbij vier wedstrijden ongeslagen en had vorige speeldag een recuperatiedag. Mogelijks is dit niet voldoende voor de geblesserde Pivaljevic en Jelicic. Bouchouari en Frankel zouden wel van de partij zijn. Benieuwd wie van beiden zal kunnen bevestigen. Antwerp kan bij winst een goede zaak doen en opnieuw over Waasland (rust) springen in het klassement en zich verder richten op een top-3 plek. Ex-Gerinal-Beerschot speler Verhoeven zit een schorsing uit en moet dus voor deze 'speciale' wedstrijd forfait moeten geven. Maar of het Antwerplegioen de ex-rat zal sparen...

Namen geraakte vorige week niet veel verder met het gesprokkelde punt uit het duel met Olympic Charleroi. De Waalse club bengelt nog steeds onderaan het klassement en mag zondagmiddag op bezoek bij OH Leuven. De Vlaams-Branbandse club speelde knap gelijk op het veld van Oostende (2-2) en sprokkelde de voobije weken acht punten uit vijf wedstrijden. OH Leuven staat momenteel slechts 14de en is zichzelf een overwinning verschuldigd tegen dit Namen.

Met Ronse-Eupen krijgen we een wedstrijd voorgeschoteld van twee ploegen die de laatste weken hun draai wat zijn kwijtgeraakt. Voor Ronse lijkt het al bij al nog mee te vallen. Zij vertoeven in de middenmoot van het klassement, verloren vorige week tegen KVSK United (1-0) en speelde de twee wedstrijden gelijk tegen respectievelijk Tienen en Deinze. Op papier lijkt Eupen een hapklare brok, doch de Eupenaren toonde vorige week een wilskracht en gedrevenheid dat STVV bijna duur te staan kwam. De nipte 2-3 nederlaag zal voor de Eupenaren mogelijks een kleine boost van vertrouwen geven. Het zal nodig zijn, want de rode lantaarn sprokkelede slechts één schamelijk puntje uit de laatste vijf wedstrijden.

Olympic Charleroi ontvangt in eigen stadion een Waalse concurrent: FC Luik. Na een sterke competitiestart zijn de Luikenaars teruggevallen naar een tiende plaast en presteren ze de voorbije weken zeer wisselvallig. Olympic Charleroi doet het amper beter. Vorige week behaalde het nog eens een punt in het duel tegen rechtstreeks concurrent Namen. Niet voldoende voor de Waalse doggen, willen ze zichzelf wat ademruimte geven onderaan het klssement.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties