Interview Van Hout: "Mooiste dag uit carrière"

Kevin Van Cutsem
| 10 reacties
Van Hout: "Mooiste dag uit carrière"
Foto: © SC

Kortrijk wipte landskampioen Standard vanavond met strafschoppen uit de Beker. En dat had het grotendeels te danken aan doelman Kristof Van Hout, die er twee stopte. “Het is de mooiste dag uit mijn carrière”, aldus de uitgelaten doelman.

Een grote jongen is het wel, Kristof Van Hout. En vooral ook een goede doelman. Al had hij deze week geluk dat reservedoelman Verbauwhede ziek uitviel. “Ja spijtig voor Glenn natuurlijk, maar tegelijk fantastisch voor mij. Ik heb mijn kans gekregen, de eerste die ze me dit seizoen aanbieden, en ik beleef de mooiste dag uit mijn carrière”, glundert de doelman nog na.
 
Dat Van Hout zich heeft kunnen bewijzen is een feit. De 21-jarige reus (2.08m!) dook twee keer perfect in de voeten van de doorgebroken Benko. “Uitkomen is één van mijn sterke punten. Ik wacht altijd heel lang alvorens ik ga liggen. Dat heb ik nu ook gedaan, en twee keer had ik het geluk om de bal te pakken.”
 
Dat hij ook strafschoppen kan stoppen wist hijzelf al langer. “We oefenen er veel op en iedereen zegt dat ik daar goed in ben. En ik moet ze na vanavond nog gaan geloven ook (lacht). Maar je moet altijd een beetje geluk hebben. En als het je lukt zoals vandaag is het prachtig om matchwinnaar te zijn, maar ik ben dan ook een specialist zeker (lacht).”
 
Over zijn toekomst is de jonge Van Hout realistisch. “Peter en Glenn (Mollez en Verbauwhede, red) zijn twee fantastische doelmannen waar ik veel van leer. Ik werk hard op training, dat schijnt te lonen, en wacht geduldig mijn kansen af. Ik ben nog jong, dus ik heb later nog wel tijd om mijn carrière te plannen. Nu moeten we vooral eerst van deze overwinning genieten.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties