Dender sterker dan nieuwkomer KV Kortrijk

Dender heeft een uitstekende zaak gedaan zaterdagavond. Het versloeg KV Kortrijk met het kleinste verschil. De Pever zorgde voor het enige doelpunt van de avond.

In de beginfase was KV Kortrijk baas. Vooral Ibou liet zich meermaals zien, maar Berthelin verrassen zat er niet in. Veel verder kwamen de bezoekers niet, maar ook Dender kreeg amper een kans. Barbosa kreeg iets over het half uur nog een mogelijkheid, maar zijn ploegmaat Ibou wist de bal nog af te blokken. De eerste echte grote kans kwam er één minuut voor de rust, maar Van Den Eede schoot in de armen van Mollez. Zo bleef de 0-0 logischerwijs op het bord staan.

Na de pauze kwam er weinig verandering. Het enige waar de supporters van schrokken, was het uitvallen van de lichtinstallatie. Toen alles opnieuw in orde was, kreeg Van Den Eede meteen een goede kans, maar zijn schot ging nipt naast. Ook Kortrijk stak nog eens de neus aan het venster, maar Hempte schoot naast. Twintig minuten voor tijd viel er dan toch een doelpunt uit de lucht. De Pever kopte een voorzet van Filipovic via de lat in doel: 1-0. Kortrijk slaagde er na de openingstreffer niet in om iets terug te doen. Dender vergat de wedstrijd helemaal af te maken en kreeg nog bijna het deksel op de neus, maar Berthelin was present. Hij hield De Ly van de gelijkmaker en zo bleef het 1-0. (AN)