Dheedene: 'Tij had nog kunnen keren onder Van Veldhoven'

De Nijs Michael
| 4 reacties
Dheedene: 'Tij had nog kunnen keren onder Van Veldhoven'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Veel voetbalsupporters keken gisteren raar op toen de naam van de nieuwe trainer van Germinal Beerschot bekend raakte. Niet de Nederlander Ernie Brandts, maar oud-bondscoach Aimé Anthuenis neemt het roer over. Ook voor de spelers een verrassende keuze.

"Ik moet toegeven dat ik verrast was toen Aimé Anthuenis plotseling in onze kleedkamer stond", bevestigt Didier Dheedene vandaag in Het Laatste Nieuws. "Wij hadden ook een aantal namen horen vallen, maar die van onze vroegere technische directeur was daar niet bij."

Dheedene, die Anthuenis al enkele keren als coach had, is echter wel blij met de keuze voor de 64-jarige oefenmeester. "Ik maakte hem mee als trainer bij Germinal Ekeren, Anderlecht, waarmee we kampioen speelden, en de nationale ploeg. Anthuenis kent het klappen van de zweep en is een prima motivator. Hij lijkt dus alleszins de geknipte man om ons weer naar boven te leiden, al blijf ik van mening dat het tij ook nog had kunnen keren met Van Veldhoven", aldus de routinier.

Het ontslag van Harm Van Veldhoven valt de verdediger overigens erg zwaar. "Donderdag had ik het er zelf heel moeilijk mee", geeft hij toe. "Ik stuurde onze ex-coach inmiddels een berichtje om hem te bedanken voor de samenwerking en om hem succes te wensen in de toekomst. Hij verdient alleszins een nieuwe kans op het hoogste niveau." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties