Analyse Nieuwe leider in Oost-Vlaanderen (12)

Gentil Dossche
Nieuwe leider in Oost-Vlaanderen (12)

Analyse Oost-Vlaanderen (12) Dat vele ploegen aan elkaar gewaagd zijn in deze reeks is al langer duidelijk. Kentekenend waren de 6 gelijke spelen. Enkel Jong Lede en Eeklo konden hun wedstrijd winnend afsluiten. Lede pakt meteen ook de koppositie.

Jong Lede kon aanvankelijk een dubbele voorsprong opbouwen maar moest zich nog reppen om Klauwaerts Kemzeke van zich af te houden. Vooral in de tweede helft had de nieuwe competitieleider het knap moeilijk. Eindstand 2-1

St-Gillis-Waas kon nog voor de rust een vroeg doelpunt van SKDJ Lovendegem wegwerken en zelf op voorsprong komen. In het begin van de tweede helft kwam de thuisploeg langszij en dat was zeker verdiend. Toch blijven zij met de Rode Lantaarn opgescheept. Eindscore 2-2

Voor SK Maldegem zag het er geruime tijd uitstekend uit op bezoek bij SK Bellem, al was de thuisploeg aanvankelijk de betere. In het laatste kwartier werd het burenduel gelijk afgesloten. Eindstand 1-1

Slechts in blessuretijd kon FC Eeklo de gastheren van Eendracht Aalter een koude douche bezorgen. Samen met Lede was Eeklo dan ook de winnaar van de week. Eindstand 1-0

Op bezoek bij SV Voorde had JV Kruibeke wel het meeste balbezit maar de tegenprikken waren steeds gevaarlijk. De bezoekers klommen direct na de pauze op voorsprong en lieten dan enkele kansen liggen. De thuisploeg nam het initiatief over en kwam gelijk, zodat iedereen tevreden mocht zijn. Eindscore 1-1

Van een blitzstart gesproken: na amper 3 minuten had Terjoden-Welle een dubbele voorsprong opgebouwd bij Evergem Center. De thuisploeg panikeerde niet en nog voor het halfuur was alles te herdoen. De tweede helft was er een om vlug te vergeten. Einduitslag 2-2

In een gesloten partij kwam Appelterre-Eichem na bijna een uur op voorsprong. In de slotfase kon Kwik Eine toch nog een puntje thuis houden. Eindstand 1-1

Wie dacht dat de ploeg in vorm, FC Vrasene, zomaar over het zwalpende SK Lebbeke zou walsen kwam meer dan bedrogen uit. De bezoekers stonden weer als één blok op het veld en de thuisploeg moest achteruit, zelfs toen Lebbeke tot 10 was herleid. Uiteindelijk hielden beide ploegen het bij een verdiend gelijkspel. Eindscore 1-1

Rangschikking: Lede 25; St-Gillis-Waas 24; Maldegem 23; Eeklo 21; Kruibeke 20; Kemzeke 18; Terjoden en Evergem 17; Appelterre 16; Vrasene 15; Aalter en Lebbeke 13; Eine 12; Bellem en Voorde 11; Lovendegem 8