Relschoppers Anderlecht onder voorwaarden vrij

Nico Wieme
| 3 reacties
Relschoppers Anderlecht onder voorwaarden vrij
Foto: © SC

Brussels onderzoeksrechter Patrick De Coster heeft de twaalf verdachten die mogelijk betrokken waren bij de rellen in Anderlecht van 23 mei vrijgelaten.

Meester Sven Mary, de advocaat van een van de verdachten, heeft laten weten dat de onderzoeksrechter de twaalf op vrije voet gelaten heeft. De verdachten maken deel uit van de harde supporterskernen van Anderlecht en Charleroi.
 
Vorige week donderdag werden de twaalf opgepakt en aangehouden omdat ze volgens de videobeelden die de politie had gemaakt, een belangrijke rol zouden gespeeld hebben bij de rellen tussen supporters en Brusselse jongeren.
 
Meester Mary stond er maandag op dat die videobeelden bij het onderzoeksdossier zouden gevoegd worden. “Als mijn cliënt op basis van de videobeelden is aangehouden, moeten zowel de verdediging als de voorzitter van de raadkamer die beelden kunnen bekijken. Anders komen de rechten de verdediging in het gedrang”, aldus de advocaat.
 
Omdat dat niet mogelijk was, liet de onderzoeksrechter de verdachten zelf vrij. Dat gebeurde wel onder strenge voorwaarden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties