Analyse Antwerpse tweede provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse tweede provinciale

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de tweede provinciale A won leider Zandvliet. In de B-reeks merkten we opnieuw een verandering bovenaan de klassering.

Tweede A:

Top haalt zwaar uit

De top-3 is ongewijzigd gebleven in de tweede provinciale A. Leider Zandvliet gaf promovendus Wildert rammel (0-4). Het behoudt zo een punt voorsprong op Merksem dat in eigen huis geen spaander heel liet Gooreind (5-1). Bonheiden staat op gelijke hoogte van SC Merksem. Het had op bezoek bij Mariekerke moeite, maar won met 1-2. Mariekerke is inmiddels helemaal van het voorplan verdwenen.

Rapid Leest heeft de rol bovenaan gelost. Het geraakte op bezoek bij Mariaburg niet verder dan een gelijkspel (1-1). Leest heeft vijf punten minder dan de leider. Mariaburg heeft nog drie punten minder. Walem staat tussen beide teams na een nipte zege op bezoek bij Schriek. Die club blijft op de laatste plaats staan.

Wederom winst voor Heikant

Heikant en Brasschaat hebben opnieuw een goede zaak gedaan. Heikant won op bezoek bij Wavria terwijl Brasschaat de drie punten meepakte uit Tisselt. Tisselt blijft op de voorlaatste plaats staan, samen met SK Wilrijk. Dat hield in eigen huis Kaart in bedwang (2-2). Kaart staat momenteel op de dertiende stek.


Tweede B:

Leidersplaats wisselt opnieuw van eigenaar

In tweede B wisselt de eerste plaats vaak van eigenaar. Ook afgelopen weekend was het prijs. Leider Merksplas verloor op bezoek bij RH Sportief en zag Ranst en Vosselaar naar plaats één wippen.

Ranst ging met de zege aan de haal bij rode lantaarn Antonia. Vosselaar kwam niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen Balen. Vosselaar en Ranst hebben een punt meer dan Merksplas en drie meer dan Balen.

Sint Jozef is winnaar onderaan

Sint Jozef deed afgelopen weekend een schitterende zaak. Het won in eigen huis van Nijlen en wipte zo naar de elfde plaats. Heel wat andere staartteams konden namelijk geen punten vergaren.

Rauw en Poppel hielden mekaar in evenwicht. Oud Turnhout en Ezaart verloren dan weer tegen respectievelijk Linda Olen en AC Olen.

Ten slotte was er nog een zege voor Vorselaar tegen Zwaneven waardoor het oprukt naar de vijfde plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (2A)

Nieuwste reacties