Analyse Antwerpse vierde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse vierde provinciale

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Antwerpse vierde provinciale vinden we de enige twee teams terug die nog niet verloren. U vindt alle gebeurtenissen van het afgelopen weekend terug in het volgende overzicht.

Vierde A:

Olympic pikt draad weer op

Na het eerste verlies op Wapenstilstand heeft Olympic opnieuw aangeknoopt met een zege. Putte kon de club uit Deurne geen punten afsnoepen (2-1). Daardoor heeft het nog steeds zes punten voorsprong op de twee achtervolgers Berendrecht en Heibos.

Heibos kon nipt afstand nemen van Antuerpia (0-1). Berendrecht won overtuigender (1-4 tegen Mortsel). Borsbeek en Lint blijven dankzij zeges ook goed meedraaien bovenaan.

Borsbeek won met het kleinste verschil in Stabroek en heeft acht punten minder dan de leider. Lint zegevierde tegen Luchtbalboys en staat tien punten achter Olympic.

Turk Sport wint opnieuw

Turk Sport heeft na de stuntzege tegen Olympic opnieuw gewonnen en blijft in de sub-top staan. Dit maal werd er met 1-5 gezegevierd tegen Ex. Essen.

In de middenmoot hielden Donk en Burcht elkaar dan weer in evenwicht (2-2).

Onderaan noteerden we een nieuwe nederlaag voor Jong Merksem. Boechout ging met de volle buit aan de haal (2-4).


Vierde B:

Puurs houdt leider Berlaar in bedwang

SK Berlaar heeft na veertien speeldagen nog altijd niet verloren, maar afgelopen weekend moest het wel voor de tweede maal dit seizoen een gelijkspel toestaan. In Puurs kwam SK Berlaar niet verder dan een 0-0-gelijkspel.

Puurs is derde op acht punten van Berlaar. Blaasveld profiteerde van het gelijkspel om alleen op de tweede plaats te komen. Het won met het kleinste verschil van Rumst en staat nu op vijf punten van leider SKB.

Putte, de vierde, liet van zijn pluimen. Het speelde gelijk op bezoek bij Bevel. Ook Elzestraat en Sint Amands deden geen goede zaak door hun onderlinge gelijkspel.

Hingene pakt nog eens een punt

Hingene heeft zijn derde punt van het seizoen gepakt. Thuis tegen Kessel werd er niet gescoord. Hingene heeft nu drie punten, Kessel heeft er twee meer. Tussen die twee teams zit nog Apollo Nielse. Dat verloor met 0-3 van Emblem. Dat heeft inmiddels al dertien punten verzameld.

In de middenmoot noteerden we nog een zege voor Hemiksem (3-1 tegen Heindonk) en gelijkspel tussen Peulis en Rijmenam.



Vierde C:

Dosko verliest eerde keer

Op speeldag twaalf heeft Dosko een eerste maal verloren. Dat gebeurde op het veld van Gierle, de nummer zes, met 3-2. Dosko behoudt nog vier punten voorsprong op de dichtste achtervolger. Dat is Poederlee. Die club won met 2-4 op bezoek bij HIH Turnhout. Na Poederlee gaapt er een kloof van zes punten met de nummers drie, Wechelderzande en Pulle. Die laatste club kreeg een 0-5-rammeling van Wechelderzande.

Geen winnaar in kelderduel

Met Noordstar en Hezewijk stonden de twee laatsten van het klassement tegenover elkaar. Beide teams staan ook na twaalf speeldagen nog steeds op de laatste plaats, want in hun onderlinge wedstrijd werd niet gescoord.

Oosthoven, de op twee na laatste, pakte tegen de op drie na laatste, Molenkring ook een puntje. Grobbendonk profiteerde van al die gelijke spelen. Het won van Zandhoven en wipte naar de twaalfde plaats.

Ten slotte was er nog een ruime zege voor Westmalle op bezoek bij Massenhoven (1-5) en verdeelden Wortel en Achter Olen de punten netjes onder elkaar.



Vierde D:

Dimpna blijft autoritair leider

Dimpna heeft op de veertiende speeldag met 2-0 gewonnen van Hallaar en blijft alleen aan de leiding. De concurrentie liet het deels afweten. Immer Voort is niet langer de dichtste achtervolger na het 3-3 gelijkspel te Booischot. Het heeft nu zeven punten minder dan Dimpna. Punt is over Immer Voort gewipt. Punt won te Vorst met 2-5 en staat op zes punten van de leider.

Zammel beende Wiekevorst bij op de vierde plaats. Wiekevorst speelde niet, Zammel won met 2-1 van Zoerle.

Eerste winst voor Oosterlo

Oosterlo heeft afgelopen weekend voor de eerste maal gewonnen. Dat gebeurde op het veld bij de voorlaatste, Ramsel. Onderaan de klassering pakte Blauberg nog een puntje tegen Olmen. Schoor verloor dan weer van Alberta.

Ten slotte speelden Veerle en Netegalm gelijk.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (4D)

Nieuwste reacties