Anthuenis: "Veel te weinig gevoetbald"

Anthuenis: "Veel te weinig gevoetbald"

Aimé Anthuenis start met een 1 op 6 bij Germinal Beerschot. De voormalige bondscoach beseft dat de Antwerpse club nog een lange weg heeft af te leggen.

Kan Aimé Anthuenis iets positiefs halen uit de zesde nederlaag van het seizoen? “We beseffen nu zeker dat het een strijd wordt tot op het einde van het seizoen”, aldus Anthuenis. “Qua inzet valt er de jongens niets te verwijten. Anders was het makkelijk te herstellen, maar we missen maturiteit en voetballend vermogen.”
 
“Ik wil geen namen noemen, maar tussen de lijnen hebben we veel te weinig voetbal gebracht. Deze ploeg moet tot meer in staat zijn. We kwamen veel te weinig in de zestien en creëerden veel te weinig kansen. Als je dan tegen Lokeren achter komt, weet je dat het moeilijk wordt. Hoe moet het nu verder? Voor Nieuwjaar moeten we zo veel mogelijk punten pakken en dan zien we wel wat er mogelijk is.” Anthuenis wil duidelijk de transfermarkt op.
 
Germinal Beerschot slikt ook veel te makkelijk doelpunten, een ander pijnpunt. Dat werd tegen Lokeren nog maar eens bevestigd. “Er gaan altijd fouten vooraf aan een doelpunt”, relativeert Anthuenis, “maar bij beide doelpunten worden er te veel fouten gemaakt. Bij het eerste geven we een hoekschop weg die niet nodig is en wordt daarna de dekking verwaarloosd. Bij de 2-0 geven we een hele boulevard weg. Een verdiende zege voor Lokeren.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties