Twee Italianen op verlanglijst Juve

Geoffrey Verbruggen
| 0 reacties
Twee Italianen op verlanglijst Juve

De Italiaanse pers meldt dat Juventus voor de wintertransferperiode zijn pijlen heeft gericht op Gaetano D'Agostino en Cristian Zaccardo. Ondanks de goede resultaten is versterking voor het middenveld en de verdediging absoluut welkom in Turijn.

Juventus doet het dezer dagen vrij goed. De Noord-Italianen wisten zich al te verzekeren van een plaats bij de laatste zestien in de Champions League en staan in de Serie A op een bevredigende derde plaats. Toch is de De Oude Dame op zoek naar versterking. De enorme blessurelast houdt de club immers in een greep en daardoor worden de mogelijkheden aanzienlijk beperkt.

Voor het middenveld vielen eerder al namen als Schweinsteiger (Bayern München) en Xavi (Barcelona), maar volgens de laatste geruchten zoekt Juventus het antwoord dichter bij huis. Udinese-middenvelder Gaetano D'Agostino, die onlangs voor het eerst werd opgeroepen voor het nationaal elftal, zou naar verluidt in de belangstelling staan van de Bianconeri. De Siciliaan presteert naar behoren bij zijn club en zou niet negatief staan tegenover een transfer naar een van Italiës topclubs.

Het knelpunt bij de Italiaanse recordkampioen situeert zicht vooral in de verdediging. Jonathan Zebina blijft kampen met blessures en de troepen van Ranieri missen achterin nog kracht. De naam die aan Juventus wordt gelinkt is die van Cristian Zaccardo (foto). In de zomer verruilde de rechtsback Palermo voor het Duitse Wolfsburg, maar tot nog toe kon de international er maar weinig klaarspelen.

Volgens Tuttosport kunnen beide spelers in januari al de overstap maken naar Turijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties