Standard heeft zeker nog punt nodig

Anthony Van der Planken
| 4 reacties
Standard heeft zeker nog punt nodig
Foto: © SC

Standard heeft een vliegende start genomen in zijn UEFA-bekerpoules. De Rouches staan na twee wedstrijden met het maximum van de punten aan de leiding in hun groep. Toch is Standard nog niet zeker van kwalificatie.

Het gebeurde slechts één keer eerder dat een team met zes punten uitgeschakeld werd in de poules van de UEFA-beker. Dat bracht sommige media er toe te stellen dat Standard 96,4% zeker is van kwalificatie voor de volgende ronde. Maar dat lijkt ons ietwat voorbarig.

Het klopt inderdaad dat tot nog toe maar één team uitgeschakeld werd met zes punten. Dat was het Schotse Glasgow Rangers in 2004. Zij werden ondanks twee zeges gewipt in een poule met AZ Alkmaar, Auxerre, Grazer AK en Amica Wroncki.

En die poule lijkt net angstwekkend veel op die van Standard vandaag. Toen sprokkelde Amica in vier wedstrijden geen enkel punt, in Standards poule lijkt Partizan Belgrado goed op weg om hetzelfde te presteren. De vier andere teams eindigden dus allen met bijzonder veel punten, maar uiteraard moest er eentje daarvan afvallen. Dat werd dus Rangers.

Partizan Belgrado reist volgende week naar Sevilla, en dus is de kans groot dat de Serviërs ook dan verliezen. In dat geval moet Standard zeker nog een puntje pakken, want met twee nederlagen is de kans op uitschakeling toch nog bijzonder groot.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties