Overwinning voor Jabbeke

Rita De Meyer

Jabbeke verloor verleden week van de voorlaatste Merkem met 2-1. Deze week wilde de groep de misstap rechtzetten tegen Woluwe. Deze ploeg stond op de 11de plaats geklasseerd met 5 punten. Op papier een haalbare kaart maar een zeer te duchten tegenstander

Jabbeke recupereerde de roodgeschorste Leen Jonckheere en de lang geblesseerde Soenita Dumarey. Jolien Dewispelaere moest ziek afzeggen terwijl Helena Bonte voor een tijdje out is.

Woluwe startte het best in de eerste helft. Na 1 minuut al een schot van ver op doelvrouw Kizzy Vanbrackevelt. Jabbeke reageerde in de 4de minuut met een actie van Isabelle Plaisier op de flank, pass naar Charlotte Verstraete maar haar schot ging nipt naast. Na 8 minuten een hoog schot van Woluwe, rakelings over de lat. Een minuutje later weer een schot uit de 2de lijn, hoog over.
Na 14 minuten een actie en schot van Barbara Versluys op de sterk keepende doelvrouw van Woluwe. In de 15de minuut een voorzet van Woluwe gedevieerd maar een attente Kizzy ging goed plat. In de 18de minuut beste kans van de 1ste helft, Plaisier kon haar doorzetten en de bal afleggen tot bij Soenita Dumarey. Haar goed geplaatst schot werd op even sublieme wijze uit het doel geranseld.
Na 23 minuten een voorzet van Lies Van Hamme vanop de flank, Soenita kon er net niet bij om binnen te tikken. Ind e 36ste minuut een voorzet van Woluwe, overgekopt. In de 41ste minuut een schot van Woluwe over het Jabbeekse doel. In de 43ste minuut een kans voor Lynnde Ketels, het geplaatste schot werd gepakt. In diezelfde minuut razendsnelle omschakeling van de bezoekers, de schietkans werd afgeblokt door Leen Jonckheere. In de 44ste minuut een kansje voor Lynnde Ketels, opnieuw lag de Woluwse keeper in de goede hoek. In de 45ste minuut laatste kans voor Jabbeke met een schot van Soenita Dumarey naast het doel na pass van Lies Van Hamme.
Tweede Helft

Jabbeke begon gretiger aan de 2de helft en in de beginfase hielden ze makkelijk stand. Na 54 minuten een actie en trap van Plaisier in het strafschopgebied. De Woluwse verdedigster sloeg de bal weg met de hand, penalty dus maar dat was zonder lijn-en scheidsrechter gerekend. Heel Jabbeke woest op de leiding.

Na 56 minuten Plaisier met een actie op de flank, haar schot werd afgeblokt. In diezelfde minuut een counter van de bezoekers, de Jabbeekse verdediging werd uit verband gespeeld. De aanvalster kwam oog in oog te staan met doelvrouw Kizzy Vanbrackevelt, de bal werd pal op Kizzy getrapt en dus goede redding.

Na 60 minuten een vrije trap van Isabelle Plaisier op de lat. Na 67 minuten een vrije trap van Lies Van Hamme op doel, met de voeten wist de keeper de bal uit haar doel te houden. De 2de bal werd door Lynnde Ketels getrapt maar afgeketst op een Brussels been. De hoekschopn werd getrapt door Isabelle Plaisier, verlengd door Charlotte Verstraete in de voeten van de vrijstaande Lien Sanders die koelbloedig bleef en de bal tegen de netten knalde, 1-0 voor!!!

Woluwe reageerde in de 69ste minuut met een schuin schot die de lat raakte. Na 77 minuten een gele kaart voor Lien Sanders na een foutje in het middenveld, de vrije trap ging ver naast doel. Jabbeke wisselde in de 82ste minuut Iris Willaert voor Annelies Billiet. In de 84ste minuut mocht Isabelle Plaisier alleen op de keeper afgaan maar de trap werd gepakt.

Jabbeke bleef de bezoekers ver van eigen doelmond houden, in de 86ste minuut een hoekschop van Plaisier gedevieerd door een bezoekende voet maar aan de 2de paal stond nog een Woluwse verdediger geposteerd die de bal wegtrapte. Na 87 minuten een vrije trap genomen door Sarah Metsu, op de deklat. In de 89ste minuut nog een kansje voor Lies Van Hamme aan de 2de paal maar naast doel. Elke Vanrafelghem kwam in de ploeg voor de leeggespeelde Soenita Dumarey. In diezelfde minuut opnieuw Jabbeke met eens schot van Charlotte Verstraete op de keeper. Na 92 minuten floot de scheids af en won Jabbeke een zeer belangrijke match!!!