Winst voor Tienen

Jabbeke staat opnieuw voor een loodzware opdracht, KVK Tienen is de tegenstander. Tienen werd vorig jaar landskampioen en speelde uefacup begin dit seizoen, na enkele kwakkelweken heeft het terug de juiste kadans gevonden met een negen op negen.

Jabbeke verloor vorige week met 3-0 van titelkandidaat STVV. Sarah Metsu komt in vergelijking met vorige match terug bij de kern.

Eerste Helft

Tienen startte zoals verwacht het beste de partij. Na 3 minuten werd een hoekschop over het doel getrapt, in diezelfde minuut een ver schot naast het doel van Kizzy Van Brackevelt. Na 5 minuten een doorbraak van Tienen en schot, Kizzy met een schitterende reflex de bal gered.

In de 9de minuut een schot van Tienen maar afgeblokt in hoekschop door Lien Sanders. Tienen had het meeste balbezit en Jabbeke loerde op de counter. In de 12de minuut een schot van Tienen, opnieuw afgeblokt. Na 15 minuten een ver schot van de bezoekers maar Kizzy stond opnieuw pal. In de 17de minuut kwam Jabbeke eens aan het bezoekende doel. Een vrije trap van Lies Van Hamme op de Tienense keeper. Na 26 minuten een knap uitgevoerde actie van Tienen en dito schot, de bal werd tegen de buitenkant van de paal getrapt. In dezelfde minuut aanval van Jabbeke via Isabelle Plaisier die zich door kon zetten, haar schot ging naast het doel.

Na 28 minuten een listige doorsteekbal waardoor Tienense speelster alleen tegen Kizzy stond, haar schot werd door Kizzy op magistrale wijze in hoekschop getikt. In de 32ste minuut opnieuw Kizzy die goed in de hoek lag na een schot van Tienen. Na 34 minuten een ver schot van Tienen over doel. In de 35ste minuut opnieuw een afgeblokt schot nu door Leen Jonckheere in hoekschop. In de 39ste minuut opnieuw Tienen met een schot naast doel. En na 42 minuten laatste wapenfeit voor Tienen met een schot op Kizzy.
Tweede Helft

Jabbeke kon de aanvalsgolven in de eerste minuten van de tweede helft opvangen. Het kon daarbij zelf aan aanvallen denken. Na 53 minuten een Jabbeekse aanval met Isabelle Plaisier, Lynnde Ketels en Soenita Dumarey tegen 4 Tienense verdedigers, balverlies en Tienen counterde. De Jabbeekse ploeg stond uit positie en Tienen kon profiteren en de 0-1 binnenleggen.

Na 57 minuten een aanval van Tienen, de voorzet werd pal op Kizzy Van Brackevelt gekopt. In de 60ste minuut een Tienense aanval en individuele actie, al dan niet buitenspel, en de 0-2 op het bord. Jabbeke wilde kost wat kost scoren en kreeg daartoe de kans in de 66ste minuut. Isabelle Plaisier geloofde in een te lakse terugspeelbal van een Tienense verdediger, de keepster was niet vlug genoeg om de bal weg te trappen en Plaisier zat er met haar voetje tussen. Ze had vervolgens vrije baan om de klus te klaren en de 1-2 op het bord te zetten.

Jabbeke kon terug een vuist maken en probeerde Tienen wat te verontrusten. Na 73 minuten een actie en schot van Lies Van Hamme op de Tienense keeper getrapt. Na 78 minuten kwam Sarah Metsu erin voor Leen Jonckheere. In de 80ste minuut kon Kizzy de meubelen redden met een voetreflex, de rebound ging naast doel.

Na 84 minuten dan toch de match gespeeld, een individuele actie in de korte hoek en 1-3 op het bord. Jabbeke kreeg nog een mooie gelegenheid voor de aansluitingstreffer in de 86ste minuut. Plaisier werd net voor het strafschopgebied tegen de grond gelegd, de vrije trap werd door Isabelle zelf op de keeper getrapt.