Analyse Antwerpse derde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse derde provinciale

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de derde provinciale blijft het vooral uitkijken naar de A-reeks. Daar staan heel wat teams nog steeds heel dicht bij elkaar.

Derde provinciale A:

Drie leiders
Schilde, Sint Job en Loenhout zijn de drie leiders in derde A. Schilde won overtuigend op het veld van Meer met 0-4. Sint Job won de derby tegen Brecht met 2-1 en Loenhout trok in de topper tegen Oelegem aan het langste eind, 0-1. Daardoor zakt Oelegem van de eerste naar de vijfde plaats, want ook Zoersel wipte over dat team. Zoersel won in Oostmalle. Oelegem heeft nog altijd wel maar twee punten minder dan de leider en moet helemaal niet wanhopen.

Tiende op vijf punten
Martia Ter Heide verloor zwaar, met 5-1. Halle, dat tot voor dit weekend nog geen wedstrijd gewonnen had, was de boeman. Maria Ter Heide staat nu tiende op vijf punten van de leiders.

Ook Kalmthout won voor de eerste maal en pakte net als Halle serieus uit. Tegen Achterbroek werd het zowaar 4-0. Nog onderaan won Horendonk met het kleinste verschil van Pulderbos en het krijgt zo enkele andere teams in het vizier.

Minderhout - Meerle werd 1-0. Beide teams staan in de ruime kopgroep.


Derde provinciale B:
Zwijndrecht blijft verbazen
Verbroedering Zwijndrecht blijft vriend en vijand verbazen. Het won in eigen huis de wedstrijd tegen Maccabi met maar liefst 5-2. De leider heeft twee punten meer dan eerste achtervolger Wintam dat makkelijk won in Reet. Hemiksem is derde na makkelijke thuiswinst tegen Branst. Het wipte over Maccabi en FC Merksem. Die laatste club geraakte in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen Oppuurs.

Lippelo stunt geen twee maal na mekaar
Vorige week troefde Lippelo FC Ekeren nog af, maar afgelopen weekend moest de staartploeg zijn meerdere erkennen in Rochus Deurne, 0-3. FC Ekeren speelde in Schelle 0-0 gelijk. Beide teams blijven in het midden van de rangschikking staan.

Aartselaar liet punten liggen in Hove, 1-1. Geen van beide ploegen schiet daar iets mee op. Sparta Linkeroever gaf Hoboken een pak rammel, 1-5.


Derde provinciale C:
Herentals maakt geen fout
Leider Herentals heeft nog eens kunnen winnen. Het nam in eigen huis afstand van Heffen. Eerste achtervolger Duffel won ook, met 0-4 van Heultje, en blijft op twee punten van de leider staan. Het achtervolgende peloton volgt op redelijke afstand.

Katelijne is derde op zes punten van de nummer twee na 0-4-winst in Itegem. Het moet nog wel een inhaalwedstrijd spelen. Beerzel, Leest en Hooikt hebben een punt minder. Die laatste twee teams speelden 0-0 gelijk terwijl Beerzel met het kleinste verschil van Herenthout won.

Zwaar verlies voor Mechelen
SC Mechelen heeft wederom op zijn donder gekregen. De voorlaatste werd door Hombeek, toch ook geen hoogvlieger, met 0-6 vernederd. Bouwel blijft ook onderaan sukkelen na een zwaar verlies tegen Broechem.

Middenmotors Kessel en Grasheide zorgden voor de doelpunten afgelopen weekend. Kessel won met 5-4.

Derde provinciale D:

Topper zonder winnaar
De topper in derde D tussen Mol en Lentezon heeft geen winnaar opgeleverd. Het werd 0-0. Daardoor behoudt Mol zijn voorsprong van vier punten op Lentezon. White Star profiteerde en kwam na de nipte winst tegen Tongerlo als winnaar uit het afgelopen weekend. White Star heeft vijf dan de leider. Flandria verkeek de mogelijkheid om dichter bij te sluipen. Het geraakte in eigen huis niet voorbij Herselt en moet nu ook Netezonen naast zich dulden. Dat had geen moeilijkheden met Oevel. Oevel blijft laatste met een punt.

Weelde zet opmars voort
Weelde blijft goed presteren. Het won afgelopen weekend in Katerlee. Na een moeilijk begin staat het nu toch op de negende plaats. Berg en Dal, Beekhoek en Retie staan nog ietsje hoger. Retie won ruim van Larum, Berg en Dal deed hetzelfde in Vorst. Beekhoek hield tegen Arendonk de punten thuis.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (3A)

Nieuwste reacties