België heeft nog één gelijkspel nodig voor top 15

Anthony Van der Planken
| 13 reacties
België heeft nog één gelijkspel nodig voor top 15
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

België heeft er een slechte Europese week opzitten. Club Brugge werd uitgeschakeld door FC Kopenhagen en ook Standard verloor op het veld van Stuttgart. Toch lijkt ons land nog steeds op schema om bij de eerste vijftien van Europa te eindigen.

België heeft genoeg aan één gelijkspel om zijn plekje in de top vijftien te verzekeren. Niet onbelangrijk, want dat levert ons land twee tickets voor de Champions League op, en drie voor de nieuwe UEFA Europa League. Zakt ons land naar stek zestien of lager, moet het zich tevreden stellen met één Champions League - ticket minder.

Momenteel heeft België 25.075 punten, waarmee het vijftiende staat. Als Standard nog één keer gelijk speelt, wipt ons land sowieso over nummer veertien Zwitserland, dat momenteel 25.250 punten heeft op de UEFA-coëfficientenranking. Zwitserland heeft geen teams meer in Europa en kan dus geen punten meer sprokkelen. Een puntje levert België dus sowieso een plek bij de eerste vijftien op.

Zelfs als Standard twee keer verliest van Sporting Braga, is nog niet alles verloren. In dat geval moet de nummer zestien, Denemarken, al vier zeges boeken om ons bij te halen. De Denen hebben nog twee teams in de UEFA-beker, maar die hebben allebei een redelijk zware loting. Aalborg ontmoet het Spaanse Deportivo La Coruna, FC Kopenhagen het Engelse Manchester City.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties