Het nieuwe 'Wimbledon' verlengt contract Di Matteo

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Het nieuwe 'Wimbledon' verlengt contract Di Matteo
Foto: © SC

Milton Keynes Dons, de opvolger van de voormalige Premier League-club Wimbledon, heeft het contract van zijn coach Roberto Di Matteo verlengd. De Italiaan zette in het noordwesten van Londen zijn eerste stappen in de trainerswereld, en met succes.

Roberto Di Matteo, als speler vooral bekend van zijn periode bij Chelsea FC toen ook zijn landgenoot Gianfranco Zola er speelde, doet het goed als coach van derdeklasser Milton Keynes Dons. Dat heeft dan ook een contractverlenging opgeleverd voor de Italiaan tot de zomer van 2012.

MK Dons promoveerde vorig seizoen als kampioen van de League Two naar de derde klasse in Engeland, de League One. Di Matteo werd verrassend aangesteld als manager, vooral omdat het er naar uit zag dat de club een moeilijk jaar zou kennen. Onder leiding van de ex-speler van Chelsea verrast de club echter vriend en vijand. De ploeg staat op de tweede plaats en strijdt om een plek voor promotie naar The Championship. Koploper in de League One is overigens Leicester City, de club waarvoor Gary Lineker supportert.

"Het bevalt me hier uitstekend. Ik ben blij dat ik in de trainerswereld ben gestapt en ik hoop dat we samen nog veel stappen zullen kunnen maken. We moeten nog veel werk verrichten, maar ik kijk uit naar de komende maanden", aldus Di Matteo op de website van MK Dons.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties