Analyse Winteranalyse: Moeskroen: Wat zonder Custovic?

Dirk Pieters
| 1 reacties
Winteranalyse: Moeskroen: Wat zonder Custovic?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het nieuwe jaar is begonnen... de winterstop is nog bezig en de geruchten over transfers draaien op volle toeren. Het moment voor Voetbalkrant.com om een analyse te maken per ploeg van de heenronde. Vandaag staan Lokeren en Moeskroen op het programma.

* VERWACHTINGEN VOOR HET SEIZOEN
 
Moeskroen blijft een van de vraagtekens van de competitie. De club deed geen noemenswaardige transfers en werkte in stilte. Vorig seizoen kenden de Henegouwers een superstart, waarna ze wat wegzakten. Afwachten wat het dit jaar wordt.
 
* HEENRONDE
 
Moeskroen begon uitstekend aan de competitie met een twaalf op twaalf. Na vijf speeldagen liet het team van trainer Enzo Scifo voor het eerst punten liggen tegen Westerlo. Het kwam niet verder dan 0-0. Nadien liep het heel wat minder vlot. Er volgden nederlagen tegen onder andere Racing Genk en Anderlecht. Gelukkig wist men op Le Cannonier wel te winnen van Roeselare zodat de club mooi mee bovenaan bleef draaien. Winnen tegen de grote clubs zat er nog niet in, maar op de laatste speeldag lukte het dan toch. En hoe… Club Brugge werd huiswaarts gestuurd met een 5-1-nederlaag.
 
* TOPPER
 
Adnan Custovic staat voor de zoveelste keer in het rijtje van de toppers. De aanvaller van Moeskroen is altijd goed voor de nodige doelpunten en assists. Ook tijdens de afgelopen heenronde was de goalgetter goed bij schot. Op de laatste speeldag tegen Club Brugge wist hij zelfs nog drie treffers te maken. Dat is ook AA Gent niet ontgaan. De Buffalo's haalden tijdens de winterstop de Bosnische spits naar het Ottenstadion.
 
* FLOPPER
 
De flopper is duidelijk voor het bestuur van Moeskroen. Opmerkelijk is dat ook Adnan Custovic hierbij betrokken is. De aanvaller van Moeskroen trekt naar AA Gent, maar de spits is daar zelf niet tevreden mee. Custovic noemde zijn transferbedrag een Snickers en een Mars. “Ik moest vertrekken omdat de club geld nodig heeft”, vertelde hij. Custovic zal zijn collega's van bij Moeskroen weldra weerzien. In de Beker van België neemt Gent het namelijk op tegen de Waalse club.
 
* HOE MOET HET VERDER?
 
Wie had gedacht dat Moeskroen na de heenronde op een knappe zevende plaats zou staan? Het is duidelijk dat Les Hurlus aan een knap seizoen bezig zijn, maar of ze dit kunnen volhouden, valt te betwijfelen. De club verkeert in een financiële crisis en moet spelers voor een appel en een ei laten gaan. Zo vertrok Adnan Custovic al naar AA Gent en ook Marc Volders en Walter Baseggio lijken Moeskroen te zullen verlaten. Hoe de situatie met Ouali is, weet niemand. De aanvaller leek op weg naar Standard, maar die transfer werd afgeblazen. Of er in de plaats van Custovic nog iemand zal bijkomen, is niet geweten, maar aangezien de club in een crisis verkeert, is de kans alvast klein. Een zevende plaats zal er dus niet inzitten aan het einde van het seizoen. (P)
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties