Analyse Winteranalyse Westerlo: Enorm sterk spitsenduo

Dirk Pieters
| 0 reacties
Winteranalyse Westerlo: Enorm sterk spitsenduo

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Het nieuwe jaar is begonnen... de winterstop is nog bezig en de geruchten over transfers draaien op volle toeren. Het moment voor Voetbalkrant.com om een analyse te maken per ploeg van de heenronde. Vandaag staat Westerlo op het programma.

* VERWACHTINGEN VOOR HET SEIZOEN
 
Geruisloos zal Westerlo ook dit seizoen meedraaien in de linkerkolom van het klassement. Geen rustigere club om te werken dan in ’t Kuipke. Met Nabil Dirar verloor de Kempense club wel zijn smaakmaker. Aan Bertin Tomou om hem te doen vergeten.
 
* HEENRONDE
 
Westerlo kende een moeilijke competitiestart en kwam pas na een speeldag of vijf op kruissnelheid. Vanaf dan wist de ploeg van trainer Jan Ceulemans zes wedstrijden op rij niet te verliezen. Zowel AA Gent als Racing Genk gingen onderuit in het Kuipje. Ook het einde van de heenronde verliep dramatisch. In de laatste drie wedstrijden wist het amper één puntje te sprokkelen.
 
* TOPPER
 
Bij Westerlo heeft men vooraan heel wat klasse lopen. Met Bertin Tomou en Jaime Ruiz loopt er in het Kuipke een levensgevaarlijk spitsenduo rond. Beide heren waren samen al goed voor elf doelpunten en heel wat assists. Tomou liet eerder bij Moeskroen al zien een stevige spits te zijn en met Ruiz haalde Westerlo een zoveelste goudhaantje in huis.
 
* FLOPPER
 
Joris Van Hout kwam in de heenronde maar weinig aan spelen toe: amper 193 minuten mocht hij op het veld staan. Of we in de terugronde meer gaan zien van hem, valt af te wachten. Er lijkt geen plaats te zijn voor Van Hout in de opstelling van Westerlo-coach Jan Ceulemans.
 
* HOE MOET HET VERDER?
 
Westerlo zou misschien dit seizoen wel eens kunnen verrassen. De club staat op een mooie zesde plaats en heeft heel wat kwaliteit rondlopen. Oefenmeester Jan Ceulemans doet het opnieuw uitstekend met zijn Kempense clubje. Westerlo zag tijdens de winterstop al wel twee spelers vertrekken. Stef Wils trekt naar AA Gent en Wim Mennes gaat zijn geluk in de tweede klasse bij Sint-Truiden beproeven. Is Westerlo sterk genoeg om bij de eerste vijf te eindigen? We denken alvast van wel. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties