Club redt vel van Mathijssen

Het vel van Jacky Mathijssen bij Club Brugge is (voorlopig) gered. Blauw-zwart kon tegen KV Mechelen voor het eerst in zes wedstrijden nog eens winnen.

Het zwaard van Damocles hangt terug iets vaster boven het hoofd van Jacky Mathijssen na de 3-0-overwinning tegen KV Mechelen. Club Brugge kwam nooit in de problemen en kreeg voldoende kansen om de score hoger te laten oplopen. Brecht Capon en Ronald Vargas misten van op de stip.

Die missers braken de Bruggelingen echter niet zuur op. Club nam van bij het begin de wedstrijd in handen, maar Joseph Akpala liet de kansen om de score te openen, liggen. De Nigeriaan verscheen alleen voor Wouter Biebauw, maar duwde naast. De topschutter van vorig seizoen liet ook na de rust nog enkele mogelijkheden liggen.

KV Mechelen zag na een halfuur Joachim Mununga met rood van het veld gestuurd worden voor een elleboogstoot op Marc-André Kruksa. Een sterk spelende Ronald Vargas opende vier minuten later de score. De Venezolaan knalde van dichtbij een voorzet van Michael Klukowski in doel.

Club drukte door, maar liet de kansen liggen om de zege veilig te stellen. Capon en Vargas misten een strafschop. Akpala bleek zijn torinstinct van vorig seizoen kwijt. Antolin Alcaraz zorgde uiteindelijk voor de verlossing. Na een flipperkastbal tikte hij de 2-0 binnen.

Jeroen Simaeys dikte in de slotfase nog aan tot 3-0. KV Mechelen werd na rode kaarten voor Maxime Biset en Wouter Vrancken nog gereduceerd tot acht man.

Na vijf nederlagen op rij kan Club Brugge eindelijk nog eens juichen. Blauw-zwart nadert in het klassement zelfs tot op vier punten van leider Anderlecht. (AN)