Cercle morst met kansen, maar gaat door

Steurbaut Kersten
| 6 reacties

Cercle Brugge heeft zich als laatste gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Beker van België. Met een dubbele confrontatie tegen Roeselare wenken de halve finales voor de vereniging uit Brugge.

Cercle creëerde voldoende kansen om de kwalificatie binnen de 90 minuten af te dwingen, maar groen-zwart, en vooral de van Anderlecht overgekomen Kanu, morste met de kansen. De Braziliaan kan voetballen en werkt zich te pletter, maar bezorgde de Brugse supporters grijze haren met zijn onmondigheid voor doel.

Na een zwak openingshalfuur met een festival aan slechte passes zette Mujangi Bia na een gezondheidswandeling op het middenveld Charleroi verrassend op voorsprong. De Congolese Belg knalde van op 25 meter knap voorbij Bram Verbist in de verste hoek binnen.

De thuisploeg schoot wakker en Kanu begon aan zijn reeks ‘Mooiste missers’. De Braziliaan kopte eerst nog van dichtbij recht op Bertrand Laquait. Bij een tweede poging moest de Braziliaan zelfs geen rekening houden met de Franse goalie, maar hij duwde het leer met de hiel naast. Minstens één van de twee had raak moeten zijn.

Meteen na rust kreeg Cercle toch wat het verdiende. Stijn De Smet ging in het strafschopgebied over het been van Mahamadou Kéré. Ref Serge Gumienny legde het leer op de stip. De aanvaller knalde de elfmeter zelf in doel. Cercle ging door en De Smet bood Kanu meteen de 2-1 aan. De Braziliaan faalde opnieuw. Oleg Iachtchouk twijfelde net iets te lang en trapte een goede voorzet van Kanu recht op Chakouri.

De kapselcloon van Marouane Fellaini was in de slotfase dicht bij het winnende doelpunt, maar zijn kopbal strandde deze keer op de paal. Een doelpunt van Tony Sergeant in de blessuretijd werd afgekeurd voor buitenspel.

In de verlengingen kreeg Cercle dan toch wat het verdiende. Verbist moest eerst nog Mujangi Bia van zijn tweede van de avond houden en ook Habibou zag zijn doelpunt afgekeurd. Het winnende doelpunt kwam er met een gelukje. Kristof Snelders miste zijn schot, maar het leer verdween via het been van Sbai voorbij Laquait in doel.

De zege kwam niet meer in gevaar. Cercle mag zich opmaken voor een dubbele West-Vlaamse confrontatie tegen Roeselare. De weg naar de halve finales ligt open. (NW)