Duitsland ontwaakt met bekervoetbal

Philippe Crols
| 0 reacties
Duitsland ontwaakt met bekervoetbal
Foto: © SC

Komend weekend beginnen de Duitse eersteklassers aan de terugronde. Op dinsdag en woensdag worden ook de achtste finales van de DFB Pokal afgewerkt.

Uitkijken naar Stuttgart - Bayern
De topper van deze achtste finales is zonder meer de wedstrijd tussen VfB Stuttgart en Bayern München. Daniël Van Buyten (foto) en co gaan op zoek naar een nieuwe eindzege in het bekertornooi, maar krijgen een lastige verplaatsing voor de kiezen. Dortmund - Werder Bremen op woensdag belooft eveneens interessant te worden.

Behalve Dortmund - Werder en Stuttgart - Bayern staat er nog een andere wedstrijd op het menu waarin twee eersteklassers tegenover elkaar staan. Het gaat om Leverkusen - Cottbus. Bayer vertrekt als grote favoriet.

Duidelijke favorieten
Alle andere eersteklassers nemen het op tegen een team uit een lagere divisie. De enige overgebleven derdeklasser, Carl Zeiss Jena, is gastheer voor Schalke 04. Hamburger SV krijgt tweedeklasser München 1860 op bezoek. Met Wofsburg - Rostock en Karlsruhe - Wiesbaden heeft het bekertornooi nog twee duels tussen een eerste- en een tweedeklasser.

In de volgende ronde zullen we alvast een tweedeklasser tegenkomen. Freiburg en Mainz nemen het namelijk ook tegen elkaar op.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties