Van Damme: "Ik zal nooit naar Standard gaan"

De Nijs Michael
| 25 reacties
Van Damme: "Ik zal nooit naar Standard gaan"

Jelle Van Damme maakte in de heenronde heel wat indruk bij Anderlecht, maar momenteel herstelt de linksachter van paarswit van een enkeloperatie. Desondanks toont Standard interesse in de verdediger. "Maar ik zal nooit naar Standard gaan", weet Van Damme.

Anderlecht ging dit jaar al twee keer onderuit en het is geen toeval dat Jelle Van Damme er in die twee partijen niet bij was. De verdediger viel net voor de winterstop uit met een enkelblessure en is nog steeds bezig aan de revalidatie. "Ik mik op eind februari om opnieuw te spelen", vertelt de Rode Duivel aan Het Laatste Nieuws.

De knappe prestaties van Van Damme zijn overigens niet alleen in Anderlecht opgevallen, zo zou ook Standardtrainer Bölöni onder de indruk zijn van de voormalige Werder Bremenspeler. "Ik heb dat ook gehoord. Ik denk dat Bölöni ook een goede trainer is, maar ik zal nooit naar Standard gaan", is Van Damme klaar en duidelijk. "Anderlecht blijft voor mij de grootste club van België en ik ben van plan om hier nog te blijven. De ambities om naar een grotere competitie te gaan zijn er wel nog, maar daar ben ik nu niet mee bezig."

Het spelniveau van Standard ligt momenteel nochtans hoger dan bij Anderlecht, maar dat relativeert Van Damme. "Standard heeft geen betere ploeg dan Anderlecht. Wij hebben zeker even veel talent, maar Standard heeft erg goed gepresteerd in Europa en dan krijg je automatisch veel lof. Wanneer speelde Standard zijn beste wedstrijden? Als ze Europees speelden tegen ploegen die meevoetbalden. Op Europees niveau voetballen is soms gemakkelijker dan in de Belgische competitie. Ook Anderlecht speelde vorig seizoen zijn beste matchen in Europa. Tegen Tottenham bijvoorbeeld. Standard verdient alle lof, maar ze zijn daarom niet beter dan wij", aldus de publiekslieveling van Anderlecht.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties