Wordt Leye nieuwe Club-spits?

Kevin Van Cutsem
| 58 reacties
Wordt Leye nieuwe Club-spits?
Foto: © SC

Na de nederlaag op Zulte Waregem van afgelopen zondag riep trainer Jacky Mathijssen het Clubbestuur op om nog een extra spits te zoeken. Daar lijkt de club ook gehoor aan te geven. Aanvaller Mbaye Leye zou een van de voornaamste pistes zijn.

Na de blessure van Wesley Sonck en de vormcrisis van Joseph Akpala zit Club met een aanvallend probleem. Dat bleek ook afgelopen zondag tegen Zulte Waregem, waar de West-Vlamingen amper kansen creëerden. Meteen werd ook duidelijk dat Brecht Capon (in de rust vervangen, nvdr) en Chavez vooralsnog te weinig brengen. Trainer Jacky Mathijssen riep na de wedstrijd het bestuur dan ook op om nog een extra spits te halen.
 
De afgelopen maanden passeerden al veel aanvallers de Brugse revue. Topschutter Franck Demouge werd intensief gevolgd, maar de spits verlengde zijn contract bij Willem II. Ook Stijn De Smet werd aan Club gelinkt, maar die mocht van buur Cercle dan weer niet weg in januari. Een nieuwe naam die opduikt is die van Zulte Waregem-aanvaller Mbaye Leye.
 
De Senegalees leek op weg naar Rusland. Maar sportief gezien verkiest Leye een langer verblijf in België. Iets waar Club Brugge wel oren naar heeft. “Wij hebben recent contact gehad”, bevestigt Waregem-voorzitter Willy Naessens aan De Standaard. “Weliswaar vaag, maar ik verwacht meer nieuws de komende dagen. Dat moet ook want wij willen zo snel mogelijk duidelijkheid.” Leye zou anderhalf miljoen euro moeten kosten.
 
Blauw-zwart zou nog andere pistes achter de hand houden. Zo werd Senegalees Babacar Gueye van de Franse tweedeklasser Metz aangeboden. Ook Luigi Pieroni werd aangeboden, maar Club is niet geneigd om daar op in te gaan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties