Vierde zege op rij voor Germinal Beerschot

Steurbaut Kersten
| 29 reacties

Germinal Beerschot zet zijn opmars verder. De Antwerpse club boekte tegen Westerlo zijn vierde overwinning op rij en zet de andere degradatieploegen onder druk.

De gladde grasmat in het Olympisch Stadion maakte vlotte combinaties bijna onmogelijk. Silvio Proto en Mozes Adams moesten zelfs van schoeisel wisselen om zich aan te passen aan de ondergrond.

Het mocht dan ook niet verbazen dat het eerste doelgevaar pas in de slotfase van een zwakke eerste helft werd opgetekend. Een kopbal van Nico Van Kerckhoven werd door Daniel Cruz met de arm van de lijn gehaald. Scheidsrechter Jean-Baptist Bultynck weigerde echter om het leer op de stip te leggen.

aan de overkant liet Kevin Vandenbergh nog een huizenhoge kans liggen tegen zijn ex-club. De aanvaller kwam knap voor Jef Delen, maar besloot te zwak. Yves De Winter pareerde met de voet.

De tweede helft, met Tosin Dosunmu voor Vandenbergh, bracht beterschap. Sanharib Malki profiteerde al snel van slecht uitverdedigen van Van Kerckhoven en trapte het leer via de vuisten van De Winter tegen de netten. Een doelpunt dat de Westelse defensie voor zijn rekening mag nemen.

Lukazs Zelenka bracht met een schot in de kortste hoek Westerlo terug op gelijke hoogte, maar de sterk ingevallen Dosunmu liet de paars-witte supporters weer juichen. Hij werkte een knappe aanval via Bart Goor en Faris Haroun beheerst af: 2-1.

Westerlo ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Jaime Ruiz zag Silvio Proto een bijna gemaakt doelpunt toch nog uit doel ranselen en ook rechtsachter Gunter Vanaudenaarde besloot op het paars-witte sluitstuk.

Haroun liet in de slotfase na om de wedstrijd definitief te beslissen en mikte een strafschop aan de verkeerde kant van de paal. Germinal Beerschot hield echter stand en zet zijn weg naar boven verder. Westerlo start de terugronde met 3 op 9.