Anderlecht-stadion: verbouwen én nieuw stadion

Mathias Dumarey
| 24 reacties
Anderlecht-stadion: verbouwen én nieuw stadion

Anderlecht heeft nog altijd stadionplannen, maar net als in Brugge lijkt alles op de lange baan geschoven te worden. Bij paarswit hebben ze nu het plan opgevat om eerst het Astridpark te verbouwen en daarna een nieuw stadion op te trekken.

Volgens de krant La Capitale staat het vast dat Anderlecht in het Constant Vanden Stockstadion blijft voetballen. Paarswit zou met een extra ring, een derde verdieping, achtduizend extra plaatsen creëren. Bij Anderlecht noemen ze de berichtgeving van de Brusselse krant nog wat voorbarig.

"Het klopt dat we ermee bezig zijn, maar het staat helemaal nog niet vast dat die verbouwingen er zullen komen. Ik hoor vandaag dat België en Nederland nog altijd in de running zijn voor de WK-organisatie in 2018 en daar ben ik heel tevreden mee. We hopen nog altijd dat de WK-kandidatuur voor een nieuw stadion kan zorgen maar wellicht komt dat er pas in 2016 en dat is te laat voor ons", zegt Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck op Sporza.

"Als we in de toekomst nog een rol van betekenis willen gaan spelen in Europa, moeten we sneller in een nieuw groter stadion gaan spelen. Eerst verbouwen en enkele jaren later in een nieuw stadion gaan spelen, is een optie. Dat verbouwen zou dus hoe dan ook een tussenoplossing zijn", aldus nog Van Holsbeeck.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties